Puutyötyttö oli lauantaina meillä kylässä. Koska hän on kasvisyöjä, täytyi ruokapuolta miettiä hieman normaalia tarkemmin. Jostakin Ukkonen sitten keksi, että hän haluaa parsarisottoa. Itse miellän parsan kevätruoaksi, mutta ihmeellisesti satuin löytämään juuri kaksi nippua vihreää tankoparsaa kaupastamme. Haluan myös esitellä hämmentävän 0,25 litran alumiinitölkissä olevan valkoviinin, Elkanin.

 

 

Parsarisotto

2 nippua vihreää parsaa

2 kevätsipulia varsineen

3 dl risottoriisiä

2,5 dl valkoviiniä

kasvisfondia

suolaa, pippuria

öljyä

parmesanlastuja

 

Leikkaa parsat noin 2 cm pitkiksi pätkiksi ja keitä niitä 5 min miedosti suolatussa vedessä. Ota keitinvesi talteen. Kuullota sipuliviipaleet öljyssä, lisää riisi ja pyörittele hetki. Lisää valkoviini ja hauduta kunnes suurin osa nesteestä on kiehunut pois. Lisää parsan keitinvettä. Lisää keitinvettä tarpeen mukaan kunnes riisi on kypsää. Mausta kasvisfondilla ja pippurilla. Lisää lopuksi parsat sekaan. Ripottele vielä lautasella parmesanlastuja päälle ja nauti.

 

 

-Nna-