Ukkonen oli ostanut Prismasta muutaman kerän Novitan Polaris lankaa (60 % akryyli, 25% alpakka, 15 % mohair). Lupasin tehdä siitä hänelle pipon. Jotenkin ajatus sopivan pipon neulomisesta tuntui hankalalta, joten nappasin 6 mm koukun käteen ja aloin virkkamaan Novitan ohjeen mukaan. Totesin, että 45 ks on liian vähän, joten tein niitä 50. Siitä huolimatta piposta tuli hyvin napakka. Ongelmia tuotti vähän pipon syvyys. Itse käytän vain sellaisia pipoja, jotka peittävät korvat reilusti. Ukkonen puolestaan käyttää pipoa lähinnä pään lämmittämiseen. Sainkin sitten purkaa useamman kerroksen, kun olin tehnyt pipon tässä suhteeessa itselleni sopivaksi. Menekki oli 63 g. Luonnossa lanka ei ole noin kiiltävää, vaan ihan kivan väristä mustaa.

1954585.jpg

Laskin tässä eräänä päivänä sukkani, ja totesin, että voin tänä vuonna tehdä enää kuusi paria, mikäli haluan pysyä tavoitteessani. Nyt olen sitten ruvennut tekemään "korvaavia" käsitöitä. Puikoilla on lapaset ja olkkarissa kuivuu pari virkattua patalappua. Sain vihdoinkin kopioitua vanhasta hyvästä talvitakista kaavat, ja leikkasin testiversion. Nyt pitäisi vielä leikata ja liimata tukikankaat siihen. Se onkin kaikista tylsin homma.

Mutta toki minulla on noita sukkia varastossa, joiden esittelyä olen pihdannut. Viime viikolla oli nallea, joten nyt nyt tulee veikkaa. Nämä Katla-sukat on neulottu Uhoavan ohjeella. Nyt on "koko sarja" testattu. Näistä tulee mieleen jotenkin kummasti Mummo. En oikein tiedä miksi. Johtuukohan se tuosta hyvin kirkkaasta pinkistä? Tämäkin malli oli hauska neuloa, mutta seuraaviin valitsen vähän rauhallisemman sävyn. Koko on 37 ja näiden kohtalo on päästä joulupakettin.

1929889.jpg

Pikkusukat SPR:lle on tehty itse värjätystä langasta. Ihastuin Ullassa olleeseen Petäjä-malliin. Mukailin sitä hieman, kavensin vain kahdesti neljän sijaan.

1920409.jpg

-Nna