Viimeisenä harjoittelupäivänä vein töihin taatelikakun. Tämä mainio resepti löytyy Jaakko Kolmosen kirjasta leivotaan yhdessä. Kirja on oikea aarre leivonnan perusreseptien suhteen. Kakku säilyy kauan tuoreena, ja maku vain paranee muutaman päivän jälkeen. Kakkuvuokani on niin iso, että tein ohjeen 1 ½ kertaisena. Onko ideoita, millaiset mansetit tuohon kynttelikköön voisi askarrella. Jotain vähän omaperäisempää, kun muovikävyt, jota on nykyään kaikissa. Vanhasssa oli sentään puolukoita.

Taatelikakku

3 dl vettä
1 ½ sokeria
1 pkt taatelia
200 g voita
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
2 tl vaniliinisokeria

Keitä vesi, sokeri ja taatelit soseeksi. Lisää voi lämpimään seokseen ja anna sulaa. Jäähdytä hetki ja sekoita munat yksi kerrallaan joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen mahdollisimman vähän sekoittaen. Kaada taikina voideltuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa 60-70 min. Kakku säilyy kauan tuoreena.

2153965.jpg

-Nna