Nuorena sukkalaatikossani oli neljän tyylisiä sukkia. Jokaisesta niistä erotti tekijälleen ominaisen tavan. Toinen mummoni, Muori, tekee sukkiin aina kalanruoto-kuvion. Kuvio on sinääsä yksinkertainen, mutta en ole nähnyt kenenkään muun tekevän sitä. Jotta perinne ei katoaisi, tein testisukat ja laitan kuvion tänne muistiin. Tämä on ensimmäinen kirjoneulekokeiluni.

1678632.jpg

Mallikuvio on neljällä jaollinen ja neljätoista kerrosta korkea. Vihreä on pohjaväri ja valkoinen muodostaa kuvion. Ja koska yhtä väriä neulotaan vain kahden silmukan verran, ei isoja langanjuoksuja pääse muodostumaan.

Sukat on koko 35 napakahkolla käsialallani neulottuna. Lankana on 7-veljestä ja puikot 3,5. Loin pohjavärillä 48 silmukkaa. Neuloin joustinta 14 kerrosta jonka jälkeen tein mallikuvion kerran läpi. Sitten tein kerrokset 1-12. Sukassa on tiimalasikantapää, jottei kuvio menisi sekaisin. Kantapään yhteydessä sukka saa kerrokset 13 ja 14 (ylimmät vihreät). Terään toistin mallikertaa kaksi kertaa. Sitten tein kärkeen sädekavennuksen.

1675071.jpg

Malli saa vapaasti hyödyntää omaan ei kaupalliseen käyttöön.

1678634.jpg

Kuvassa on aidot ja alkuperäiset lempisukkani Muorin itsensä neulomana.

-Nna