Meille tulee tänään ruokavieraita ja tein jälkkäriksi puolukanpunaista. Se on monissa juhlissa testattu ja hyväksi havaittu. Torttu on todella helppo ja nopea tehdä ja se säilyy hyvin pakkasessa. Puolukat voi korvata karpaloilla, ainakin silloin jos sattuu keittämään hassun makuista karpalokiisseliä, jonka jälkeen huomaa puolukoiden kadonneen pakkasesta…

PUOLUKANPUNAINEN

Pohja:

150 g piparkakkuja

75 g voita

Täyte:

2 dl kuohukermaa

1 tlk (250g) maitorahkaa

1 tlk (150g) ranskankermaa

1 dl sokeria

3 tl vaniliinisokeria

200 g puolukoita


1 Hienonna piparkakut monitoimikoneessa ja sekoita joukkoon sulatettu, jäähtynyt rasva. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan päälle muovikelmu. Painele keksiseos vuoan pohjalle ja reunoille mahdollisimman ylös. Siirrä vuoka jääkaappiin.

2. Vaahdota kerma. Hienonna jäiset puolukat monitoimikoneessa. Jätä hieman puolukoita koristeeksi. Sekoita keskenään rahka, ranskankerma, sokeri, vaniliinisokeri, kermavaahto ja puolukkarouhe. Kaada seos vuokaan. Anna tortun jäähtyä pakastimessa ainakin yön yli.

3. Ota puolukkatorttu huoneenlämpöön n. tunti ennen tarjoilua. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele puolukoilla. Torttua saa olla tarjotessa hieman kohmeinen.

Ohje on kirjoitettu suoraan niin kuin se minun leivontakansiossa on. Itse jätän piparit hieman rouheisiksi, jolloin pohja on helpommin leikattavissa. Laitan myös nuo koristepuolukat jo ennen tortun jäädyttämistä. Niin ne pysyvät nätisti paikoillaan.


1297226.jpg


Sain Ukkoselta ystävänpäivälahjaksi tuollaisen drinkkikirjan. Testaamme varmaan myös sitä illan aikana. 1297230.jpg

Täällä on pitkästä aikaa oikein hieno pakkaspäivä. Kävin äitin kanssa Ikeassa shoppailemassa. Mukaan tarttui lehtikori, kukkaruukkuja yrteille, sekä kolme saniaista ruukkuineen. Lisäksi innostuin ostamaan lahjapaperia. Olin oikein tyytyväinen ostoksiini, varsinkin, kun selvisin parilla kympillä. Yleensä ikeaan menee paljon enemmän rahaa..

-Nna