Mikä olisikaan parempi tapa aloittaa uusi blogivuosi, kuin postaus. Itse vietin vuodenvaihteen kotona neuloen. Katsoin myytinmurtajia ja hihittelin sille, kun he halusivat testata kielen jäätymistä tolppaan. Siihen vaikuttaa kuulema monta tekijää. Kielen luontainen lämpö, nystyt, sylki ja se, että tolppa on metallia. Sain tänään soitettua töihinkin, että olen kaksi päivää saikulla. Tuntui mukavalta, kun puhelimen toisessa päässä oli kesätyökaverini. Näen hänet varmaan sitten sunnuntaina.

Jo aikaa sitten Puutyötyttö pyysi minua neulomaan känsikkäät. Pienen keskustelun jälkeen ymmärsin hänen tarkoittavan luukullisia kynsikkäitä. Lankana on nalle. Mustat osat on neulottu 3 puikoilla, aili-neulos 3,5. Simukoita oli 48. Näistä tulikin melko paksut, pitävät sitten hyvin kädet lämpöisinä. Sormien aukot päättelin joustavasti. Käspaikasta löysin ohjeen sormien väkertämiseen.

2187643.jpg

Nämä sitten läksivät eilen Ukkosen mukana Turkuun. Saaja oli kuulema ollut tyytyväinen. Erityisesti peukalossa oleva pieni luukku oli ihastuttanut pitkin iltaa. Neuloin peukalollekkin samanlaisen hupun kuin muille sormille. Ukkosen käyttäjäkokemuksen mukaan se on erityisen hyvä tekstiviestiä laittaessa. Ja kai siten kamerastakin saa paremman otteen. Tässä alemmassa kuvassa värit toistuvat oikein, aika kasarit ovat. Mutta värit ovat saajalleen mieluisat, joten mitä minä niitä arvostelemaan.

2187644.jpg

Tänä vuonna ajattelin ihan utelaisuudesta myös seurata langan kulutusta grammoissa. Känsikkäät eivät pääse laskelmiin mukaan, koska valmistuivat viime vuoden puolella.

-Nna