Otsikkohan sen jo kertoo. Tein itselleni Ullasta löytyneellä ohjeella Revontuli-huivin.  Lankana oli Tinttamarellista tilattu Evillan  100 % villalanka.  Langassa luki, että se on nm 6/2 ja 100 grammaa pitää sisällään n. 300 m. lankaa. Noudatin ohjetta orjallisesti, mutta minun huivista tuli huomattavasti pienempi, mitä ohjeessa oli. Sain kulutettua vain 150 g lankaa. Huivin leveys on 165 cm ja pituus niskasta huipukkaan n. 70 cm. Olin hieman pettynyt tuohon kokoon, mutta huivista tuli kaunis ja lämmin.

1330433.jpg

Koulussa neuloessani sain useasti vastata kysymykseen, mikä tuosta oikein tulee. Samalla keksin mikä villapaidassani meni pieleen; merkkien puute. Pitsineuletta on huomattavasti helpompi seurata, kun tietää mistä mallikerta taas alkaa. Silmukkamerkkeinä käyttämäni pienet ponnarit aiheuttivat myös hieman ihmetystä.

1330435.jpg

Tässä myttynen on venytyksessä. Totesin, että meidän rocky-sohva on mielettömän hyvä tähänkin tarkoitukseen. Sohvana se ei oikein toimi, mutta sänkynä se on hirveän hyvä. Se vetää yövieraita puoleensa jopa Englannista asti.

Säästelin tätä postausta vähän parempien ilmojen toivossa. Olen ihaillut muiden ottamia kauniita kuvia, mutta minä en onnistunut siinä tuolla harmaassa ja loskaisessa säässä. Lisäksi huomasin ulkona otetuista kuvista huivissani olevan virheen. Siitä syystä joudutte nyt tyytymään näihin kuviin.

Eilisen ja tämän päivän ahdistuksen aiheena on ollut saamamme huomautus. Vuokranantajamme lähestyi meitä kirjeitse, koska alakerran naapurimme olivat valittaneet asunnostamme toistuvasti kuuluvasta erilaisesta kolinasta ja töminästä. Se kuulema on häirinnyt heidän asumisrauhaa. Naapurimme ovat mm. huomauttaneet reilu vuosi sitten sunnuntaina klo 16 siitä, että kävelemme liian kovaa, eivätkä he saa tehtyä töitä sen vuoksi. Asia on siksi ikävä, että se todella on ihan tavallinen kävely mikä heitä häiritsee. Emme harrasta täällä juoksemista, jumppaamista tai omista dancemattoa, mistä voisi sitten erityisesti syntyä tuota töminää.

Viimeksi he kävivät n. kuukausi sitten täällä perjantaina yhdeksän aikaan. He olivat häiriintyneet tavaroidemme järjestelystä. Emme siis imuroineet tai tehneet mitään vastaavaa. Meillä oli Ukkosen kanssa hauskaa, kun he uhkasivat soittaa poliisit jos se ei lopu. Mietimme, että se olisi ollut varmasti koko illan rauhallisin keikka. Olimme nimittäin kahdestaan kotona, minä tassuttelin jo yökkärissä ja neuloskelin siinä järjestelemisen välissä. Mutta ei niitä poliiseja ikinä sitten kuulunut. Ja meidän talossa hiljaisuuskin alkaa viikonloppuisin ja pyhinä vasta kello 23.00.

Koska keskellä päivällä tapahtuva kävelymme häiritsee heitä, niin minun tekisi mieli vastaavasti valittaa heille siitä, että teidän lapsenne huutaa myös hiljaisuuden jälkeen, enkä minä saa siksi nukutuksi. Voisitteko hiljentää hänet jotenkin. Oikeasti se ei häiritse minua lainkaan. Sehän on vain normaalia elämisen ääntä. Onneksi tuohon voi laatia kirjallisen vastineen jos tuntee huomatuksen aiheettomasti. Vierusnaapurimme on asunut tässä talossa myös alakerrassa ja hän sanoi, että heille kuului myös silloin kaikki kävelyt ja muut. Lisäksi hän sanoi, ettei ole koskaan kuullut meiltä mitään ääntä. Eli ongelma on  enemmän tuossa lattiassa, eikä niinkään pelkästään askeltamisessamme. Tuo lattia joustaaa ihan älyttömästi, eikä ilmeisesti omaa lainkaan äänieristystä. Muutaessamme olin kovasti huolissaan sen kestävyydestä koska se tuntui niin huteralta. Nyt siihen on jo tottunut.

Tulipas pitkä alustus tähän itse ahdistukseeni. Huoleni syntyi siitä, kun eilen keksin, että toisten häiritsemisestä vuokrasopimus voidaan irtisanoa välittömästi. Näsen mielessäni kuinka me saadaan häätö liian kova äänisestä kävelystä. Kuinka helposti sellaisia annetaan? En edes löytänyt mistään tietoa siitä, mitä tuo välittömästi tarkoittaa. Voiko meille tulla ilmoitus, että huomenna asunnon pitää olla tyhjä. Olen yrittänyt selittää itselleni, että tälläinen etukäteen murehtiminen ei auta, varsinkaan kun asia on nyt tälläinen minkä olen vielä itse keksinyt.

Vapaapäivän kunniaksi virkkaan hetken ja lähden sitten kauppaan. Minun tekee älyttömästi mieli jotain hyvää lihapataa. Tänään onkin hyvä päivä sellaisen haudutteluun. Ehkäpä teen vielä jotakin herkkua mitä voi tarjota sitten illalla kun ropetamme.

-Nna