Harjoittelusta huolimatta olen ehtinyt ja jaksanut neuloa. Vietänkin nyt pitkää viikonloppua, kun sain itse päättää miten haluan olla töissä. Harjoittelu on alkanut ihan mukavasti, ja paikka on mielenkiintoinen. Ukkonenkin totesi minua kuunnellessaan, että oletpa innostuneen kuuloinen. Ja se on kyllä totta, olen oppinut jo paljon näiden neljän päivän aikana.

Neulerintamalla olen keskittynyt yksinkertaisiin juttuihin. Vauvan kypärämyssyn tein 3 puikoilla Silja-langasta. Siinä on 80 % villaa ja loput nailonia. Tuntu on ihanan pehmeä, varsinkin huuhteluainekylvyn jälkeen. Menekki oli 32 g. Tein ohjeen toisiksi pienimmällä koolla, eli 70 cm. Tämä ei ollut ihan sitä inhokki sairaalankeltaista, koska tuo sävy on lämmin. Silti halusin äkkiä kerän pois kiusaamaasta. Pitää vielä miettiä, mihin jämät upottaa. Tämäkin menee kaappiin odottamaan, toivottavasti se joskus löytää pään..

2025024.jpg

Ja otsikko viittaa Parta-jussiin. Hätäpäissäni yksi päivä nappasin kasan harmaita jämälankoja ja rupesin hommiin. Tein siihen keskelle pientä kuviota, joka ei käytännössä näy. Langat näyttivät riittävän erisävyisiltä kerillä ollessan, mutta neulottuna eroa ei juurikaan huomaa. Tein ensiksi nauhan tuosta pääväristä, muttei se näyttänyt kivalta. Tulevan joulun kunniaksi Parta-jussi sai punaisen rusetin kaulaan. Ja luonnossa se on punainen, ei tuollainen pinkihtävä. Salama ja jatkuva pimeys ei ole paras yhdistelmä.
Viini-jussista on moneksi.

2012033.jpg

-Nna