Piti tulla myös tänne kehumaan, kävin eilen mustikassa ja sain n. 5 kg puhdasta marjaa. Lisäksi kummini ja äiti hemmottelivat minua uuden sadon kasviksilla. Luin joskus hesarin kuukausiliitteestä, että punajuuren naatteja voi käyttää ruokana. Katsoin ohjetta punajuurennaatti-risottoon, mutta koska meiltä puuttui niin paljon aineksia, niin tein ihan omanlaisen version. Riisiä olisi tosin voinut käyttää hieman vähemmän. Punajuuren naatit maistuivat todella hyvältä ryöpättynä. Haluan niitä lisää.

 

1249905618_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Punajuuren naateilla maustettu risotto

 

Kahden punajuuren naatit

3 dl puuroriisiä

2 kesäsipulia varsineen

½ pienehkö kesäkurpitsa

voita

öljyä

valkopippuria

persilijaa

rakuunaa

lipstikkaa

½ pepperooni silputtuna

2 tl valkosipulia

kasvisliemikuutio

½ dl martinia

1 ½ tl viinietikkaa

 

Silppua sipulit ja kesäkurpitsa pieneksi ja pyörittele hetki öljytilkassa. Lisää riisi joukkoon ja pyörittele sitä kunnes se muuttuu kiiltäväksi. Lisää joukkoon martini, mausteet, etikka ja pari dl vettä. Kun vesi on imeytynyt, lisää sitä aina tarpeen mukaan. Sitten huuhtele, pilko ja ryöppää punajuuren naatit. Itse keitin niitä vain ½ min ja heitin veden pois. Kun riisi on kypsää ja risotto hyvän makuista lisätään naatit viimeiseksi joukkoon. Perään heitin hieman voita antamaan kiiltoa ja makua ruoalle. Tarjoa seurana kirsikkatomaatteja