Äiti osti minulle naistenpäivän messuilta vihreän huivin. Kotona aloin oikein tutkimaan sitä ja tajusin, että sehän on ihan mehuharson näköistä. Päätin tehdä testin ja kävin ostamassa sitä muutaman metrin eurokankaasta. Eilen sitten sitä värjäilin. Ongelmaksi muodostui se, että tuohon puuvillaan tuntuu tarttuvan tosi huonosti väri. Minä kun tykkäisin sellaisesta oikein kirkkaasta oranssista. Sen sijaan väri tarttuu hyvin kaikkialle muualle, kuten käsiin ja seinille jne. Onko siihen jotain kikkaa tai mitä väriainetta siihen kannattaisi käyttää? Yritin eka karammelliväreillä samoin kuin värjäsin noita lankoja, mutta se ei toiminut. Sitten laitoin Emo kankaanpainoväripigmenttiä ja yritin värjätä samoin kuin aikaisemmin. Sain oranssia, mutta se jäi turhan hailakaksi. Lopulta sitten innostuin vesivärisudilla lätkimään väriä huiviin. Se toimikin sitten paremmin ja huivista tuli elävän värinen kun väri ei ole tasaisesti kaikkialla. Mutta väri on edelleen minun makuun vähän turhan vaalea. Luonnossa huivi on kuitenkin oranssi, eikä vaaleanpunainen niin kuin kuvassa. Alkuperäinen huivi on raskaampi ja siten myös isompi. Onko ideaa mistä voisi saada "raskaampaa harsoa"?

1392196.jpg

Tänään iltapäivällä ja alkuillasta olo oli ihan kamala. Tuntui, että joku olisi voinut ottaa tämän inhottavan pään pois ja laittaa väliaikaisesti laatikkoon. Lepo ja särkylääke kuitenkin auttoivat. Olen kulkenut täällä ihan arabin näköisenä kun sidoin tuon vihreän huivin päätä lämmittämään. Mutta nyt on loma ja voin levätä. En tosin saa sairastaa kotona sillä lähdemme huomenna anoppilaan. Sunnuntaina sitten takaisin kotiin ja maanantaina on karjalanpiirakkatalkoot tätimme luona. Mummo täyttää ensi kuussa pyöreitä, joten teemme ne valmiiksi pakkaseen odottamaan. Tykkään piirakoiden leipomisesta ja hyvästä seurasta. Odotankin jo talkoita innolla.

Ja päivitystä kesätyötilanteeseen. Tuolta harjoittelupaikasta tarjottiin koko kesäksi töitä. Siellä on myös mahdollisuus pitää palkatonta lomaa, jos vaikka lähtisi Ukkosen kanssa ulkomaille. Minulle tarjoittiin töitä myös toisesta aika vastaavasta paikasta. Siellä palkkaus olisi hieman parempi. Ja sitten on vielä yksi haastattelu käymättä, ja se yksi peruuntunut.. Tässähän joutuu ihan valkkaamaan mihin sitä oikein lähtisi. :)

-Nna