Olen tänään ja eilen tehnyt kamalasti kaikkea. Käsitöitä on monta keskeneräistä, ja haluaisin vain aloittaa uusia vanhojen lisäksi. Pitäisi saada toinen käsipari niitä varten. Olemme menossa viettämään iltaa Tiitan luokse. Kutsussa pyydettiin ottamaan naposteltavaa mukaan, joten päätin leipoa kinkku-juustosarvia. Siltä varalta, että paikalle sattuisi tulemaan viherpiipertäjiä, teen myös sarvia aurajuustotäytteellä. Emme ole vielä käyneet Tiitan uudessa asunnossa, joten viemme vähän niinkuin tuparilahjana parin patalappuja. Ohje on Ullasta. Ne on neulottu ennen blogin alkua.

1456874.jpg

Juustosarvet ovat myös sellaisia, mitä meillä kotona leivottiin. Ruokaa laittaessa tykkään soveltaa, ja etsiä uusia reseptejä, mutta leivonnassa olen jymähtänyt pitkälti tiettyihin hyväksi havaittuihin ohjeisiin. Sarvia varten teen pizza-taikinasta pyöreitä lättyjä, jotka sitten jaan kahdeksaan osaan. Leveään päähän laitan täytettä, tässä tapauksessa juustoa ja kinkkua. Sitten ne pyöritellään rullalle, väännetään sarven muotoon ja voidellaan kanamunalla. Sitten ne saa paistua uunissa (225 astetta) kauniin ruskeiksi. Eräs ystäväni toivoisi minun leipovan näitä aina kun hän on käymässä.

1457359.jpg

Innostuin nyt todella näistä jämälangoista, joten tein myös itselleni sukat. Valkkasin kaikkia ihania värejä mistä pidän. Tein sukista lyhytvartiset, koska kaipaan välillä lämpöä vain jalkaterille. Lankavarastoni keveni 56 grammalla nallea. Nyt jämiskulutus on yhteensä 232 g. Olen itse värjännyt punaisen, varren vihreän ja oranssin.

1456872.jpg

-Nna