Perinteisesti aattoni on alkanut äidin keittämällä riisipuurolla. Toinen kattila on syötäväksi, ja toisesta sitten paistetaan piirakat. Jos kaipaa vaihtelua tai maistuvan jälkiruoan joulupöytään kannattaa kokeilla riisivanukasta. Se on helppo valmistaa jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Ohjetta katselin Soppakellarista, mutta kaapista löytyneet ainekset muokkasivat sitä jonkin verran.

Riisivanukasta neljälle

0,75 dl puuroriisiä
1 l (hyla)maitoa
vajaa 0,5 dl sokeria
ripaus suolaa
1 kananmuna
1 dl kermaa
2 tl vanilijasokeria

Laita riisi maito ja sokeri kattilaan, kuumenna seos. Keittele puuroa 45 min, varo pohjaan palamista. Vatkaa muna rikki kermassa ja lisää seokseen. Keittele vielä pari minuttia. Lisää viimeiseksi suola ja vanilijasokeri. Tarkista maku. Tarjoile kylmänä. Itse laitoin seuraksi vattuhilloa, mutta myös mehukeitto tai luumuhillo voisi sopia joukkoon.

2090515.jpg

-Nna