Mikään ei ole niin varmaa, kuin minun huoli ruoan loppumisesta jos tulee vieraita. Hätäpäissäni leipasin kaapista löytyneistä aineista piirakan. Hillomunkkia maistettuani totesin, että hillo kannattaa lisätä vasta paistamisen jälkeen. Nyt taikina jäi hieman raa'aksi hillon ympäriltä. Maistui kuitenkin. Päätin jättää haalarit hengariin ja pitää pienet kutsut kotona. Muutama kaveri tulee käymään ja sitten vähän syödään ja juodaan täällä. Kenties mennään tuohon "joen" rantaan istumaankin...

1513448.jpg

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g voita sulatettuna

Täyte:
Parsakaalia
purkki tonnikalaa
tilliä
150 g kirsikkatomaatteja
7 oliivia
sitruunamehua
valkopippuria
kourallinen juustoraastetta
2 dl maitoa
2 munaa

1. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan voi ja vesi. Laita pohja 10 minuutiksi 225 asteiseen uuniin.
2. Valmista munamaito, laita sekaan ripaus valkopippuria.
3. Rouhi parsakaalia, heitä päälle tonnikalaa jonka sekaan on laitettu sitruunaa ja tilliä, päällimmäiseksi tomaatit, oliivit ja juustoraaste. Kaada munamaito sekaan.
4. Paista uunissa 225 asteessa 25 min.

-Nna