Mikään ei ole niin varmaa, kuin minun huoli ruoan loppumisesta jos
tulee vieraita. Hätäpäissäni leipasin kaapista löytyneistä aineista
piirakan. Hillomunkkia maistettuani totesin, että hillo kannattaa
lisätä vasta paistamisen jälkeen. Nyt taikina jäi hieman raa'aksi
hillon ympäriltä. Maistui kuitenkin. Päätin jättää haalarit hengariin
ja pitää pienet kutsut kotona. Muutama kaveri tulee käymään ja sitten
vähän syödään ja juodaan täällä. Kenties mennään tuohon "joen" rantaan
istumaankin...
Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g voita sulatettuna
Täyte:
Parsakaalia
purkki tonnikalaa
tilliä
150 g kirsikkatomaatteja
7 oliivia
sitruunamehua
valkopippuria
kourallinen juustoraastetta
2 dl maitoa
2 munaa
1. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan voi ja vesi. Laita pohja 10 minuutiksi 225 asteiseen uuniin.
2. Valmista munamaito, laita sekaan ripaus valkopippuria.
3.
Rouhi parsakaalia, heitä päälle tonnikalaa jonka sekaan on laitettu
sitruunaa ja tilliä, päällimmäiseksi tomaatit, oliivit ja juustoraaste.
Kaada munamaito sekaan.
4. Paista uunissa 225 asteessa 25 min.
-Nna
keskiviikko, 30. huhtikuu 2008
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.