Minulla on ihan nostalginen olo. Kävimme tänään Iskän kanssa syömässä ja ruokakaupassa. Olen "muuttanut" viikonlopuksi takaisin lapsuudenkotiini. Samalla pääsin komentelemaan Veli raukkaani. Pakotin hänet valitsemaan juhlapaidan, minkä sitten voin sitten silittää valmiiksi. Veikka lupasi tulla juhliin max. tunniksi, jos joku hinaa hänet sinne ja sieltä pois. Harmi vain, että hän on (auto)kortiton, jolloin kuski eli minä saan päättää milloin lähdetään. Ja taisi käydä niin hassusti, että sujuvasti unohdin mainita siitä hänelle. ;)

Sovimme,että jokainen perhekunta tuo juhliin yhden suolaisen piirakan. Minä teen sipuli-porkkana piirakan. Ohje on jälleen kerran Äitin leivontakansiosta. Pidän itse kovasti tästä piirakasta, eikä tämä ole niin suolainen, kuin esimerkiksi kinkkupiirakka usein on.

Sipuli-porkkana piirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
50 g voita
½ dl vettä

Täyte:
2-3 sipulia
1 rkl voita
2-3 porkkanaa (raasteena)

2 munaa
2 dl maitoa
½ tl suolaa

1 ½ dl juustoraastetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja nypi sekaan voi. Lisää vesi ja sekoita nopeasti. Pistä taikina jääkaappiin odottamaan täytteen teon ajaksi. Kiehauta sipulit voissa ja lisää porkkanaraaste sekaan. Anna olla hetki pannulla. Laita pohja yksinään 10 minuutiksi 200 asteiseen uuniin. Lisää sen jälkeen täyte, juusto ja munamaito. Paista 20 min, tai niin kauan kun munamaito on hyytynyt.

1477376.jpg

Tein vanhemmilleni jouluksi hahtuvasta tossut. Äiti on käyttänyt niitä kovasti, ja ne menivät rikki. Nyt tein tälläisen testiversion, yhdistin kaksinkertaista hahtuvaa ja nallea. Haluan kokeilla, lisääkö se yhtään kestävyyttä. Nämä on neulottu 7 puikoilla, 40 silmukalla. Tein niin kuin lyhytvartisen hieman liian ison villasukan, minkä sitten huovutin 60 asteessa. Mietin, että tulisikohan virkkaamalla tai huopasesta kestävämmät?

1472856.jpg