Viime vuonna osallistuin innolla erilaisiin yhteisneulontoihin ja vaihtoihin. Sama meno näyttää jatkuvan tänäkin vuonna. Vein eilen #neulonnan ystävänpäivän asustevaihtopaketin postiin. Lapasvaihdon tumput ovat enää ranneosia ja toista peukaloa vaille valmiit. Nyt helmikuussa on jo perinteiseen tapaan lankahamsterit. Itse olen alablogi nelosessa. Sääntöihin kuuluu, ettei helmikuun aikana saa ostaa lankaa ja vain sen aikana aloitetut ja valmiiksi saadut työt lasketaan. Eli olen tässä nyt tuhlaillut hyvää aikaa tammikuussa aloitettujen juttujen loppuun saattamiseen.

Mietin ensin, että aloittaisin jonkun isomman projektin. Kuitenkin nuo villapaitaan tarkoitetut langat tuntuvat ihan vääriltä, niin en sitten väkisin viitsi yrittää. Päätin sitten, että yritän neuloa lähinnä saaduista langoista. Eli niistä, joita on tullut vaihdoissa, arvontojen palkintoina, äidiltä ja Tiitalta.

Nyt kuitenkin minulla on ensimmäinen hamsterityö esiteltäväksi. Tein kesäisen verkkokassin Miinalta saadusta Jazz-langasta 4,5 puikoilla. Se on kuin samosta, mutta hieman ohuempaa. Ensin ajattelin värjätä valmiin kassin, mutta nyt olen toista mieltä. Ehtiihän sen sitten myöhemminkin jos mieli muuttuu. Neuloin 34 silmukalla aina oikein pohjan. Pohja kannattaa päätellä ja sitten vasta poimia 99 silmukkaa. Neuloin n. 60 kerrosta sileää pyörönä, jonka jälkeen neuloin aina kaksi o, tiputin yhden ja tein sen tilalle langankierron. Sitten vielä yksi kerros sielää oikeaa ja i-cordilla huolittelu reunoihin ja sankojen teko tavallisena i-cordina. Menekki oli 64 g.

Sovimme Ukkosen kanssa, että tänään on varaston siivouspäivä. Viemme sinne tavaroita ja poistamme kenties jotain. Siellä on esimerkiksi proppilaatikko, johon emme ole koskeneet sitten muuton. Omista tavaroistani vien ainakin sovitusnuken sinne. Kun en nykyään mitään itselleni ompele..

-Nna