Minulla on nyt pitkä viikonloppu vapaana ennen kammottavaa työputkea. Herättyäni pohdiskelin sängyssä mitä kaikkea tänään voisinkaan tehdä. Sitten tajusin sen. Ukkonen oli lähtenyt autolla töihin. Tulin heti siitä hirveän huonolle tuulelle, kun koin, että autottomuus rajoittaa mahdollisuuksiasni tehdä mitä haluan. Niin äkkiä siihen värkkiin vain tottuu. Vaikka sinäänsä en edes ollut suunnitellut lähteväni juuri minnekkään. Ajattelin pestä mattoja, mutta päivä näyttää melko pilviseltä. Ehkä siellä olisi silti lämmintä. Matonpesupaikallekkin on vain muutama sata metriä, eli sinne voi ihan hyvin kävellä tai ottaa pyörän avuksi, jos ei halua kantaa.  Tai sitten voisin lähteä katsastamaan alennusmyynnit tai siivota kotona. Katsotaan mitä päivä tuo tullessaaan...

 

Eilen olin ensimmäistä kertaa tällä kotikaupungissani uimassa. Oli ihanan aurinkoinen päivä ja ranta oli hyvä. Nurmikkoa millä istuskella ja hiekkapohja joka syveni tarpeeksi nopeasti. Joskushan pääsee järven puoliväliin ja siltikin jalat ylettävät pohjaan. Siellä sitten keskustellessani ja aurinkoa palvoessani harmittelin, ettn ollut mitään neuletta ottanut mukaan. Siellähän olisi ollut hyvin aikaa kutoa.

 

Tämä Birk-liivihame valmistui jo toukokuun puolella. Se on neulottu 4,5 puikolla jostain vanhasta Novitalaisesta puuvilla/tekokuitu sekoitteesta. Menekki oli 130 g. Malli oli mukava neuloa ja valmistui nopeasti. Ylhäällä on norsunapit, ne näkyvät kuvassa huonosti. Kun hamella on hieman enemmän leveyttä isommasta puikkokoosta johtuen, tein siihen myös 5 cm lisää pituutta. Liivihameet ovat sellainen juttu, että jos minulla ikinä on tytär, niin puen hänelle varmasti sellaisia.

 

1245425934_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

KYH nro 7 on tuttu ja turvallinen kalorimetri. Se on neulottu punaisesta puuvillalangasta 3 puikoilla. Menkki oli 18 g. Nyt teinkin tuosta tarkoituksella kapeamman, eli tein vain 5 "reikää". Lopputulos on enmmän pantamaisempi, mutta istuu päähän yhtä hyvin kuin tavallisetkin.

 

1245417613_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

-Nna