Lähdin tänään taasen käymään kotiseudulla. Matkalla poikkesimme katsomaan Mummon uutta asuntoa. Se on hieman pienempi kuin edellinen, mutta jotenkin tosi mukava. Ja siinä on nyt se paljon toivottu parveke. Porukoilla aika meni lähinnä vanhoja kuvia tutkiskellessa ja uusiin lankoihin tutustuessa. Näin jopa veljeni ja hänen "uuden" auton.

Kotimatkalla soitin Ukkoselle ja vähän varoitin, että sain äidiltä kuusikymmentä kerää lankaa, mutta otin vain neljäkymmentä niistä mukaan. Mutta jokaisellehan voi tapahtua inhimillinen laskuvirhe ja muistikatkos, kun tutkin reppua, löytyi sieltä vielä kymmenen kerää valkoista puuvillalankaa ja sitten mummolta saadut efektilangat. Päivän saldo on siis n. kahdeksankymmentä (80) kerää lankaa.. :D Joukossa oli parikymmentä kerää luonnonvalkoista Maijaa värjättäväksi, ja loput olivatkin sitten ihan uusia tuttavuuksia. Lupaan itselleni olla ostamatta lankaa tänä vuonna. Poissuljen siitä vaihtoihin menevät jutut. Eli mahdolliset neulotut joululahjat syntyvät omasta varastosta jota kyllä riittää... Joukossa oli parikymmentä kerää vihreää, joka oli mielestäni vähän väärän sävyistä paitaan. Mutta nyt olenkin jo ehkä toista mieltä, hankalaa.

Ja nyt voin ylpeänä esitellä elämäni ensimmäisen itselleni neulotun jutun, jossa on hihat. Ullasta löysin Boleropaidan ohjeen. Lankana on Novitan Kid Mohair. Menekkiä en osaa oikein arvioida, kun kaivoin keriä lankakopan pohjalta aina tarvittaessa. Olkasaumat on yhdistetty kolmen puikon päättelyllä, muihin käytin ompelukonetta. Resorin tein hieman ohjetta pidemmäksi ja pienemmillä puikoilla. Silti se voisi olla minun makuuni vielä napakampi. Tein ohjeesta poikkeavan kauluksen, kun Äiti meinasi, että piippukaulus voi kutittaa. Istuvuudessa olisi vielä parannettavaa ja tuohon jää ihmeellinen kurttu, vaikka koitin sitä höyrytellä pois. Mutta paita on sopiva ja käyttökelpoinen, joten olen tyytyväinen.

1971065.jpg

Ukkosen irc-kaveri oli saanut hienon tyttövauvan. Minä siitä innostuneena neuloin Alpaca Silk tossut. Ohjeen malli muistutta kovasti junasukkaa. Kaapista sitten löysin tossut, joiden makkarat olivat vain kahden kerroksen korkuiset, ja näyttivät paremmilta. Tein myös joustimen keskelle reikäkerroksen, jolloin satiininauha oli helppo pujoittaa tasaisesti. Vauvanukkeni sai toimia tällä kertaa jalkamallina.

1947060.jpg

Ja sitten vielä sukkaa. Nämä Petäjä-sukat on neulottu nallella 3 puikoilla 60 silmukalla. Tiitta tykkää luonnonväreistä, joten väriksi valikoitui tumman ruskea. Mielestäni se kävi kauniisti malliin. Ukkonen kuvasi sukat Puutyötytön jaloissa Ystävämme luona Turussa. Päivän sukkaluku: 41.

1911206.jpg

Mitäköhän muuta.. Olen innokkasti ilmottautunut vaihtoihin. Nyt ensimmäinen on KKK, eli kierätys kassi
kaverille. Siihen mahtuu mukaan vielä. Ja tämä on edullinen vaihto, koska kaiken materiaalin ompelulankaa lukuun ottamatta tulee olla käytettyä. Sitten osallistun joulumuorin yllätysvaihtoon ja vielä #neulonnan jouluvaihtoon. Ja vielä hinkuisin johonkin..

-Nna