Kuu alkaa tekemään loppuaan, samoin muistikirjassani sivu jolle tämän kuun käsitöitä olen merkkaillut. Innostuin neulomaan muutaman vauvan neuletakin. Tämä ensimmäinen on tehty 3,5 puikoillla ekopuuvillasta. Ohjeena käytin Nea-neuletakkia, mutta tein korinpohjaneulosta ainoastaan tuohon eteen. Menekki oli 131 g.

 

 

Toinen pusero valmistui nallae colorista 3 puikoilla. Valkoiset virkatut osat tein Maijasta hieman eritavalla kuin mitä dropsin kietaisupaidan-ohjeessa sanottiin. Tästä tykkään paljon, voisin käyttää ohjetta joskus toistekkin. Taitaa tykätä muutkin, sen verran koulussa tätä on ihasteltu. Menekki oli 123 g.

 

 

Edellisten jämistä syntyi palatossuja ja ylläripylläri tiskirätti. Loput "rättilangat" lahjoitit sitten Tiitalle, jospa hänkin innostuisi rättejä vääntämään.Rätillä on painoa 30 g, valko-pinkeillä palatossuilla 18 g. ja pinkeillä pitsisillä tossuilla 19 g. Nuo tossukat on tehty vauvan koon mukaan. Niiden kokoaminen kyllä tuotti haastetta, tuollaisten asioiden hahmottaminen tuntuu hankalalta.

 

 

Gianna-langasta syntyi Laura-lettipipo. Ohjeen mukaan koko on 1-2 vuotiaalle, mutta lieneekö langan joustamattomuus tehyt sen, että se menee hyvin aikuiselle. Inkkis oli saanut drinkkilippuja erääseen baariin ja halusi jakaa ne meidän kanssa. Siellä sitten viimeistelin tätä pipoa ja Inkkis oli sitä mieltä, että se on selvästi häntä varten. Onneksi minulla oli hieman mustaa lankaa mukana, ja sain tehtyä tilauksen mukaisesti vielä tupsun tuonne päälle keikkumaan. Kuvassa tupsu on vielä viimeistelmätön, en siellä viittynyt alkaa silppuamaan.

 

 

Molemmat oranssit pipot ovat Ukkosen ikuistamia. Minkä nyt ehkä saattaakin jo arvata, näyttävät ihan erilaisilta kuin minun kuvat. Oranssista jämiksistä virkkasin 8 koukulla pienen piposen. Kun jälki oli hieman liian harvaa, työntelin väleihin mustaa paksua lankaa. Ideana yhden yli, yhden ali. Kun minulla oli kamala kasa noita mustia lankoja pipossa kiinni, eikä päättely napannut, niin laitoin ylös vielä kaksi pitkää lankaa ja lähdin letittämään. Letityksen edetessä nappasin sitten kaikki mustat pätkät piposta mukaan. Oli muuten nopea tapa päästä niistä "eroon".  En saanut tuota isoa pipoa punnittua, mutta teen veikkauksen, että näiden yhteispaino on 200 g. Arvaukseni perustan 4:lle kulutetulle oranssille kerälle.

 

 

-Nna