Olen nautiskellu täällä oikein urakalla kauniista kesäpäivistä. Toissapäivänä lähdimme Sipooseen asti uimaan Pilvijärvelle. Päätimme suosiolla jättää yleisen uimarannan väliin ja menimme uimaan kallioiselta kohdalta. Vesi oli ihanan kirkasta ja lämmintä. Siellä voisin käydä joskus toistekkin.

 

Viileämpinä hetkinä olen ommellut. Saimme työhuoneeseen uudet verhot puolivahingossa. Kangaskaupassa katselin tätä kangasta ja totesin Ukkosen tädille, että tuo olisi kivaa, mutta aivan liian kallista. Kenties jos se olisi puoleen hintaan, voisin sitten ostaa. Muutaman päivän päästä siitä alkoikin ale, ja jouduin lunastamaan lupaukseni. Se on oranssia puuvillaa jossa on liskoja. Varasin kangasta 6 metriä, joka olikin ihan hyvä määrä, koska halusin kohdistaa kuviot.

 

1246652391_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ylijääneistä loikoista ompelin saumurille ja ompelukoneelle suojahuput. Sitäkin olen suunnitellut vasta näitä edeltävien verhojen ompelusta saakka. Eli sellaiset viisi vuotta. Oranssi ja ruskea ovat selvästi valtaamassa tilaa asunnostamme, löysimme nimittäin eilen alennuksesta eteiseen uudet ruskeat matot. Vanhana pesulatyöntekijänä kyllä vähän epäilin paperinarua, mutta otin riskin. Sillä puuvilla-paperinarumatoista tuli ehkä kaikista eniten valituksia. Niistä lähti pestessä väriä ja ne muuttivat muotoa. Työhuoneeseen haluan vielä uuden maton, sitten olisin tyytyväinen. Mutta se ei saisi olla karvainen, enkä oikein tiedä minkä väristä haluaisin..

 

1246652411_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Eilen lähiprismassa poiketessani tsekkasin Novitan uudet langat. Vyötteet olivat uudistuneet ja nallenkin koostumus tuntui kerässä hieman erilaiselta. Nyt löytyy "novitan noroa" eli Puro-lankoja, joiden värityksestä ja tunnusta tosin en pitänyt. Osa nallesta on saanut aloevera käsittelyn, pampulalangsta tykkääville on tullut Pom Pom. Tempossa oli kaunista keltaista, mutta koostumuksessa oli makuuni liikaa tekokuitua. Huopanen Mix ruskesta tykkäsin niin paljon, että voisin jopa kuvitella ostavani sitä. Luxus Alpacaa en nähnyt, mutta sitä haluaisin päästä hiplailemaan.

 

-Nna