En tiedä mistä päin nyt tuulee. Veljeni, joka yleensä aloittaa shortsi ja t-paitakauden keväällä viimeisten lumien vielä ollessa maassa tilasi minulta pipon. Sen pitäisi olla sellainen rastapipo. Joka on löysä ja hiton lämmin. Mutta ei kuitenkaan mikään piipin keltainen Jamaika-pipo. Noin viikkoa myöhemmin tehtyäni yhden pipon soitin Veljelle saadakseni lisäohjeita. Selvisi, että hänen kaverillaan on sellainen päässä roikkuva pipo. Mutta veljelläni on niin iso pää, ettei se hänellä roiku. Eikä sen kuulema tarvitsekkaan niin tehdä.

Tämä ei kyllä vastaa yhtään tilausta, en tiedä miten siitä tuollainen tuli. Kuvasin pipo ykkösen suoraan sen valmistuttua mökkireissulla keskellä aamuyötä. Ukkonen toimi päämallina. Lankana Novitan wool, 160 silmukkaa ja 3 puikot minulle löysähkösti neulottuna. 17 cm 2 o, 2 n, joustinta ennen kavennuksia. Kavennettu joka kerros 2 s. pois. Menekki 60 g.

Matkalla mökille kaipasin jotain vaaleaa sileää pyörönä neulottavaa. Loin 135 silmukkaa 3,5 puikoille ja tein ensin muutaman kerroksen helmineuletta. Sitten jatkoin suoraan kunnes lanka näytti loppumisen merkkejä. 2 oikein yhteen koko kierroksen ajan väli kerros ja sitten toisto. Lopuksi vedin langan loppujen silmukoiden läpi. Ällö akryyliä meni 92 g ja syntyi meduusa-myssy. Alareunassa on kumilankaa, joka pitää myssyn hyvin päässä.

Tykkään tuosta väristä ja mallista. Mutta materiaalin vuoksi se joutuu etsimään uuden omistajan. Mahtuu myös suuri tukkaisille. Tässä vielä kuva takaa.

Huolestuneena pipo ykkösen koosta, syntyi pipo kakkonen. Neuloin pienen joustimen 160 silmukalla ja sitten lisäsin ne 180:n. Lankana wool ja 3 puikot jälleen. Menekki 72 g. Yritin tehdä tälläisiä kavennuksia, mutta 8 toistolla per kerros ja löysässä pipossa ne tekivät myssyn. Äiti totesi sen olevan hieman tyttömäinen, ja olin samaa mieltä. Vielä puhelu veljelle ja selvisi, että hän kaipasikin vain pipoa joka peittää korvat ja mahtuu päähän. Totesin nro 1. toteuttavan tuon pyynnön ja nyt minulla on jälleen yksi uusi pipo jollekkin annettavaksi.

-Nna