Olen tainnut joskus mainita, kuinka pidän Jaakko Kolmosen resepteistä. Ne eivät ole kertaakaan pettäneet minua. Tein viime jouluksi joululimppua Jaakko Kolmosen ja Veijo Vanamon kirjasta Leivotaan yhdessä. Puolitin ohjeen. Koska huomenna on joulu, laitetaan soimaan Leevin kappale huomenna on joulu.

 

 

Joululimppu

5 dl piimää

50 g hiivaa

1,5 rkl suolaa

0,5 dl siirappia

1 rkl fenkolia

0,5 rkl anista

0,5 rkl kuminoita

1 tl pomeranssinkuorta

1 dl maltaita

3 dl hiivaleipäjauhoja

6 dl ruisjauhoja

 

Liuota haaleaan piimään hiiva ja suola. Lisää siirappi ja hienonnetut mausteet. Lisää joukkoon maltaat, hiivaleipäjauhot ja ruisjauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota. Leivo taikinasta kaksi pyöreää limppua ja anna niiden kohta. Pistele leivät ja paista niitä 175 asteessa noin tunti. Voitele leivät paistsamisen loppuvaiheessa siirappivedellä.

 

-Nna-