Kävimme eilen 15 hengen porukalla syömässä Shanghai Cowboy nimisessä ravintolassa. Kuten työkaverini totesi, ulos päin paikka näytti siltä, että siinä olisi voinut olla vaikka hautaustoimisto, ikkunoissa tai ovessa ei ollut mitään viiteitä siihen, että paikalla on ravintola. Sisältä kuitenkin löytyi mesta, missä oli hyvä tunnelma. Söimme pitkän kaavan mukaan ja viihdyimme hyvin, voin lämpimästi suositella. Kun tulimme ulos, tajusin, että kaikki meni aivan nappiin. Olen tottunut siihen, että jos olemme isommalla kaveriporukalla syömässä, yleensä joku asia menee pieleen. Ainoa miinus kielitaidottomana oli se, että lista oli englanniksi ja tarjoilija puhui kanssa sitä. Mutta jopa minä surkean kielitaidon omaava ihminen ymmärsin ruokasanastoa sen verran, että sain ruokani tilattua ja maksettua.

 

Ja sitten käsitöihin. Päädyin yksi kerta tässä Eurokankaaseen ostaakseni itselleni kankaan kevättakkiin. Löysin samalla kankaita vähän muihinkin projekteihin, joista itseasiassa kaiken muun olen jo ommellut pois, paitsi sen kevättakin.. :P Näköjään kesällä 2010 ompelin Neiti Rastalle pellavaiset kesähousut. Nyt sain vihdoinkin aikaiseksi tehdä itselleni samanlaiset. Itseasiassa nämä housut ovatkin juuri hänen kuvaamat.

 

 

Samaisena keväänä tein itselleni samalla kaavalla polvihousut, katkaisin kaavasta vain lahkeet heti polven jälkeen. Koska ne ovat olleet kovassa käytössä ja kohta puhkikuluneet joistain kohdin, päätin nyt tälle kesälle tehdä uudet samaisesta pellavasta.

 

Opettajani opetti, että kannattaisi tehdä kaavat aina valmiiksi ja miettiä paljonko kangasta oikeasti tarvitsee, ettei jäisi hukkapaloja. Koska olen aivan liian suurpiirteinen siihen, menin ja ostin 2,5 metriä tuota oranssia pellavaa. Koska sitä jäi juuri sopivasti yli, tein vielä hamosen jämistä. Olen myös laiska kaavoittamaan, joten käytin pohjana tämän hameen kaavaa, senkos vain nappasin helmaa lyhyemmäksi. Kuvassa näkyy vähän huonosti, mutta tein tähän taskut, jossa on tuollaiset pyöristetyt kulmat alhaalla.

 

-Nna-