Viikonloppuna olimme larppaamassa. Peli sijoittui kuvitteelliseen Hyborialaiseen aikaan. Ukkonen pelasi sellaista rosvonkoltiaista ja halusi jotain erillaista. Niinpä tein miehelleni rastat. Mokomalla oli kuitenkin aivan liian hyväkuntoiset hiukset, että olisin niitä huovuttamalla sekaisin saanut. Niinpä neulahuovutin suoraan hänen päähänsä rastat ja lisäsin niihin aikaisemmin villasta märkähuovuttamiani pötkylöitä. Lopuksi hiukset koristeltiin helmillä ja riikinkukon sulalla. Projekti oli varsin työläs, kesti varmaan jonkun kolme tuntia ja sinä aikana Ukkonen sai kahdesti neulasta päähän. Eräiden ystävien reaktio oli kuitenkin niin maino, että se oli sen arvoista. Mm. puutyötyttö ei suostunut halaamaan Ukkosta, ennen kuin rastat oli leikattu pois.

Tein myös hänelle kuvassa näkyvän karvaliivin. Etuosa on tekoturkista, takana on ruskeaa paksua villakangasta ja vuori on vihreästä pellavasta, joka on ylijäämää näistä housuista ja yhdestä mekosta. Muistin myös elävästi, miksi inhoan tekoturkista, karvaa oli joka paikassa sen jälkeen.

 

 

Innostuin ompelemaan pitkästä aikaa myös itselleni. Jo kauan olen haaveillut uudesta alusmekosta, mutta nyt sain sen tehtyä. Ostin Ikeasta halpaa valkoista pellavaa. Yhdistin siihen vähän pitsinauhaa ja lopputulos näkyy alla. Pitäisi varmaan ottaa joskus siitä ihan erikseen kuva, nyt ei näy pitsit hihansuissa ja hihan puolessa välissä. Päällysmekko on samalla kaavalla kuin alempi, tein vain erimallisen pääntien ja isot kädentiet. Tekoturkis niisssä on samaa kuin Ukkosen liivissä.

Hahmoni oli joskus nuoruudessaan polttanut kasvonsa tulipalossa. Niinpä pääsin kokeilemaan arven proppaamista. Heräsin aamulla aikaisin liimaamaan naamaani maitolateksia ja ohutta, hieman rutattua vessapaperia. Niiden kuivuttua laitoin päälle meikkivoidetta ja puuteria. Lopuksi vielä säädin sävyä pienellä määrällä poskipunaa ja aurinkopuuteria, jolloin ihosta tuli vähän luontevamman ja eläväisemmän näköinen.

 

 

-Nna-