Tänään joku puhui #neulonnalla tonnikalarullista. Ajatus jäi mieleen kytemään, ja illalla oli sitten pakko tehdä sellaisia. En kuitenkaan löytänyt ohjetta, joten jouduin itse päättämään millaisia ne ovat. Mieleeni tuli voitaikinaan tehdyt pizzarkiekot, joita oli joskus kavereiden synttäreillä.

1901699.jpg

voitaikinaa

purkki tonnikalaa vedessä
purkki tomaattipyrettä
2 rkl salsakastiketta
vajaa desi juustoa
sipuli kuulotettuna
pippuria
ripaus sokeria

Ota voitaikina huoneenlämpöön ja ala tekemään täytettä. Pyöräytä sipulia pannulla niin, että se hieman pehmenee. Sekoita muut aineet sekaan. Laita täyte levyjen päälle niin, että toiseen päähän jää parin sentin kaitale tyhjäksi. Kostuta tyhjä kohta vedellä ja rullaa levyt pituussunnassa. Katso, että saumakohta kiinnittyy hyvin. Leikkaa rulla neljään osaan. Halutessaan kiekot voi voidella munalla. Paista 225 asteisessa uunissa 15 min.

-Nna