Tuon joulukalenterin jälkeen blogaaminen on jäänyt vähän päälle. Pitäisi pikkuhiljaa totutella siihen, ettei joka päivä ole jotain uutta. Eikä sitä sitten koulun ja töiden alettua niin kerkeä tekemäänkään. Eilen olisin halunnut ihan hirveästi neuloa mustan pipon tänään tanskanmaalle lähtevälle kaverilleni. Sitä tiettyä paksua lankaa löytyi vain 40 g, joten jouduin hylkäämään ajatuksen. Harmituksissani päätin neuloa ruman pipon.

Äiti koitti kysyä, miksen samantien olisi voinut tehdä kaunista pipoa. Mutta valitsin lankalaatikosta ruskeaa nallea ja kid mohairia. Ja tuli sellainen olo, että näistä syntyy ruma pipo. Sitten muistin viime vuonna samaan aikaan tehneeni mielestäni rumaa pipoa neulekeräykseen. Tämän pipon ohje kyllä on kaunis. Ensin minulla taisi olla nelosen pyöröt joustimessa, mutta kun aloin neulomaan nallea kaksinkertaisen kid mohairin kanssa, joudin vaihtamaan puikot isompiin. Taisivat lopulta olla 5,5. Piposta tuli loppuenlopuksi ihan kiva. Kooltaan se on isopäiselle miehelle sopiva tai sitten naiselle tuollaiseksi lököttelypipoksi. Tuohon upposi kivasti monta boleropaidasta ylijäänyttä nötöstä. Menekki oli 78 g. Inkkis oli saapunut lapista kotiin ja lupautui ystävällisesti malliksi. Koska rumapipo ei kuulosta kovin kivalta, nimesin tämän mörrimöykkymyssyksi.

2195169.jpg

Monissa blogeissa on listattu menneen vuoden tekemiset. Nopeasti laskin tehneeni 112 neulottua tai virkattua työtä. Pari per viikko. Henkisesti suuritöisin oli boleropaita. Nopeita välitöitäkin oli mukava tehdä, kuten saippuapusseja.

Sukkia 52 paria
Kolmiohuiveja 7 kpl
Lapasia 6 paria
Pipoja 5 kpl
Kämmekkäitä 3 paria
Huopatossuja 3 paria
Känsikkäät
Kaulahuivi

Poncho
Boleropaita

Patalappuja 5 paria
Saippuapusseja 4 kpl
Tiskirättejä 3 kpl
Viinijusseja 3 kpl
Pannunalunen

Kasseja/laukkuja 3 kpl
Kamerapussi
Virkattu hylje

Lapsille
Päähineitä 5 kpl
Paitoja 3 kpl
Tossut
Lapaset
Kaulahuivi

-Nna