Minulla on aina välillä taipumusta suureellisuuteen, siksi en myöskään suostunut valmistumaan vaatimattomasti. Päätin järjestää juhlat, joihin kutsuin kokonaiset 70 ihmisistä. Toisaalta harmikseni ja toisaalta onnekseni, kutsutuista "vain" 50 pääsi saapumaan paikalle. Siinä oli ihan riittävästi hommaa, ottaen huomioon, että halusin tehdä melkein kaiken itse. Pelastuksekseni osoittautui apujoukot, äiti, iskä, Idi, kummini ja eräs ystävistäni. Ilman heitä olisin ollut tosissaan pulassa. Aloitin juhlien järjestelyn askartelemalla itse kutsukortit.

 

 

Juhlia varten olin ostanut punaista raakasilkkiä ja ommellut siitä hieman polven yläpuolelle jäävän olkaimettoman mekon. Kuva on illalta, jolloin mekko on ehtinyt jo vähän valahtaa. Katsotaanpa, jos joskus laittaisin siitä vielä paremman kuvan, kuhan ukkonen saa räpsittyä niitä kiitoskorttia varten.

 

 

Iskä oli käynyt ostamassa minulle gerberakimpun, ne kun ovat lempikukkiani. Tästä eteenpäin kuvat on nopeasti kännykkäkameralla räpsäistyjä, kun kamerastani oli akku loppu ja minulla kiire. Kuvassa myös näkyy vähän lahjoja mitä sain. Kaverini olivat kimpassa hankkineet minulle monitoimikoneen, edellinen kun oli mennyt rikki. Nyt voin taas tehdä taikinoita. Siinä on myös Idiltä saamani ruusu-kynttiläjalka ja puoli tusinaa kuohuviinilaseja . Minua muistettiin paljon ja tuossa on vain muutama ihanista lahjoista mitä sain.

 

 

Juhlissa toki pitää olla kakkua. Tein vadelma-valkosuklaakakun, mitä kehuttiin hyvin paljon. Minustakin se oli varsin mainion makuista, suosittelen kokeilemaan.

 

 

Pohja:

150 g digestive-keksejä

50 g voita

 

Täyte:

3 dl kermaa

1 ½ prk maitorahkaa

130 g valkosuklaata

5 liivatelehteä

½ dl vettä

n. ½ dl sokeria

 

Päällinen:

300 g Valion vadelmasosetta

½ dl vettä

½ dl sokeria

4 liivatelehteä

 

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatettuun voihin. Painele irtopohjavuoan pohjalle. Anna pohjan kovettua hetki jääkaapissa.  Vaahdota kerma, lisää rahka, sokeri ja rouhittu valkosuklaa joukkoon. Liruta kiehuvaan veteen sulatetut liivatelehdet joukkoon ja sekoita. Laita täyte pohjan päälle. Anna tekeytyä muutama tunti tai yön yli jääkaapissa. Sekoita sitten vadelmasose, sokeri ja sulatetut liivatelehdet keskenään ja kaada täytteen päälle. Anna tekeytyä yön yli jääkaapissa ja nauti.

 

Lopuksi vielä kuva jännästä ruususta, joka tuo mieleeni aivan tikkarin.

 

 

-Nna-