Tämä päivä on ollut yhtä juhlaa. Aamulla menin vanhaan amikseeni katsomaan veljeni valmistujaisia. Pitkiä puheita ja vähän jotain ohjelmaa. Siinä sitten ajatetlin myös omia valmistujaisia, joissa olin pitänyt valmistuvan oppilaan puheen. Sitä jännittäessä aika menikin nopeasti. Koululla vietetyn juhlan jälkeen kävimme koko perhe yhdessä syömässä ja juhlistimme siten veljeni saavutusta. Hän kun ei mitään isompia juhlia halunnut. Iltapäivällä sitten kävin hyvän ystäväni lakkiaisissa, jotka olivat myös oikein mukavat.Jotenkin niissä juhlissa aina tuntuu siltä, että jokin uusi aikakausi ihmisen elämässä alkaa.
Ja nyt vihdoin sitten niitä vappulounaan kuvia ja reseptejä. Alkupalaksi oli saaristolaisleipää pastanjauhannan ohjeella ja silakkarullia äidin tapaan. Jälkimmäisen ohjetta en ole vielä muistanut pyytää. Leivästä tein puolikkaan annoksen ja korvasin tavallisen siirapin leipäsiirapilla.
Pääruoaksi oli majoneesitonta perunasalaattia, paahdettuja vihanneksia ja tsatsikia. Perunasalaattiin oli joku hieno ohjekkin, mutta en enää löydä sitä mistään. Siihen tuli ainakin kilo perunoita, pari purkkia maustamatonta jukurttia, tuoretta persilijaa, suolaa ja pippuria maun mukaan, kapriksia, suolakurkkua.. Paahdetut kasvikset tein yksinkertaisesti viipaloimalla ne uunivuokaan, heittämällä vähän suolaa ja öljyä sekaan ja annoin olla uunissa parissa sadassa asteessa reilu puoli tuntia. Tsatsikin tein maustamattomasta jukurtista, raastetusta (valutetusta) kurkusta, valkosipulista, suolasta ja mintusta.
Jälkiruoaksi oli Vuohenjuusto-suklaabrownieita, joiden ohjeen bongasin ihanista tomaateista.. Ulkonäkö on hieman epämääräinen, mutta maku oli mitä mainioin.
-Nna
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.