*lallattelee* Katsokaa mitä minä sain Iso Gnulta. Voitin arvonnassa, ja tänään postimies toi lapun isokokoisesta kirjeestä. En tietenkään voinut mennä kysymään postelijoonilta, onko minulla postia, vaan jouduin odottamaan kun hän kävi kaikki 78 postilaatikkoa kahteen kertaan läpi. Sainpa tampattua matot siinä kyylätessäni..

Paketti oli aivan ihana! Iso Gnu oli kysynyt lempparivärejäni, ja mainitsin pitäväni näin keväällä erityisesti vihreästä. Paketista löytyi kaksi kerää fabelia, kerä seiskaveikkaa, palmikkopuikot, neuloja päättelyyn, fazerina-levy ja kaunis kortti. Kortissa oli etupuolella teksti "Hän istui odotellen kahvin tuoksua ja oli onnellinen villasukistaan." takana valiteltiin vähän sitä, että joudun neulomaan sukat itse. Se ei haittaa yhtään, sillä noin iloista lankaa on varmasti kiva neuloa.

1571892.jpg

Aamulla kävin tentissä, joka osottautuikin yllättävän kinkkiseksi. Tenttialueeseen kuului 500 sivua luettavaa, yksi laki ja suositus, ja sitten koulusta saatu matsku. Lukuaika jäi vähän kesken viime viikon kiireistä johtuen. Tentti oli koostui kahdesta eri osasta, joista tulee sitten yhteinen numero. Onneksi tämä oli tehty niin, että jos ei pääse jompaa kumpaa nyt läpi, niin molempia ei tarvitse tenttiä uusiksi. Alue joka kiinnosti minua huomattavasi enemmän, meni hyvin. Toinen osa oli jaettu vielä kahteen alueeseen, joista painotettiin hyvin paljon juuri sitä, jonka lukeminen oli jäänyt vähälle. Onneksi en ollut ainoa.

Iltapäivän kulutin siivoillen ja leipoen. Tein tulevia juhlia ajatellen korvasämpylöitä, joiden ohjeen bongasin jälleen Tuulin ja Anton blogista Ihanista tomaateista. Tietenkään en jaksanut lukea ohjetta kunnolla, joten näistä tuli oma versio. Tein litran sämpylätaikinan mihin heitin siirappia ja grahamjauhoja. Täytteeseen laitoin 2 prk tonnikalaa, 500 g valkosipulitomaattimurskaa, 3 sipulia, chilijauhetta, pizzamaustetta ja ripauksen sokeria tomaattisuutta taittamaan. Taikinalevy kannattaa jättää tarpeeksi paksuksi, jolloin se on helpompi kääriä. Myös täytteen jäähdyttäminen voisi olla pop.. Osan taikinasta käytin tavallisiin sämpylöihin. Oli sitten jotain tarjottavaa, kun Äiti ja Iskä tulivat käymään.

1571887.jpg

Loppuviikosta ajattelin leipoa lisää. Saa huudella, jos omistaa täydellisen suklaakakun ohjeen, joka olisi sellainen hieman mutakakkumainen. Ajatuksenani oli tehdä kaksi pohjaa, jolloin sitä ei tarvitse leikkoa, mutta väliin saisi silti täytteen joka on visiona mielessäni. Eli kakun pitäisi pysyä hyvin jäähdytettynä sen verran kasassa, että saisin liikutettua sitä pois vuosta, ja nostamaan toisen siihen päälle.

-Nna