Sain tässä syksyllä anopiltani ison pussillisen omenoita. Niistä piti tehdä Ukkoselle piirakkaa ja hilloa. Hilloa en saanut aikaiseksi, mutta omenapiirakkaa tein samantyylisesti, kuin mitä Mummo teki minun ollessa lapsi. Laiskuuksissani en kuitenkaan soittanut mummolle ja kysynyt ohjetta, vaan leivoin ihan omasta päästäni. Kuva on huono, napattu kännykameralla matkalla kaverin luokse.
Rahkaomenapiirakka
pohja
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
päälle
1 prk maitorahkaa
1 kananmuna
1 dl kermaa
½ dl sokeria
omenoita
kanelia
Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita kuiva-aineet keskenään. Lisää voisokerivaahtoon muna ja kuiva-aineet. Taputtele taikina voideltuun vuokaan. Sekoita rahka, kerma, muna ja sokeri keskenään ja kaada se taikinan päälle. Töki viipaloidut omenat joukkoon ja ripottele päälle kanelia. Paista 175 astiesessa uunissa 45 min. Tarjoile hyvin jäähdytettynä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.