Tein eilen ruoaksi lihapataa burgunilaisittain. Se tyydytti padan himoni. Jälkiruoaksi tein Caipirinha-juustokakkua josta tuli todella hyvää. Ainoa haasten sen teossa oli Caipirinha drink mix-seos, jota löytyi vasta kolmannesta kaupasta (jossa tosin tiesin sitä olevan). Ohjeesta poiketen korvasin kerman vaahtoutuvalla vanilijakastikkeella ja jätin lähes kokonaan tomusokerin pois. Silti kakusta tuli melko makea. Koristeena käytin persikoita ja rypäleitä. Voin suositella tätäkin lämpimästi. Samalla opin siltä kokkiystävältämme, että kiillettä tehdessä kannattaa antaa sen nesteen eka jäähtyä jonkin verran, niin se pysyy paremmin paikoillaan.

1334275.jpg

Päivän tarkoituksena oli käynnistää CtHulhu-kampanja. Emme ehtineet tehdä muuta kuin luoda hahmot, mutta yhdessä oleskelu oli piristävää. Sain vietettyä viikonloppuni näin etukäteen. La ja su olenkin iltavuorossa. Tarvitsin hahmonluonnin oheen jotain nyperrettävää, joten jatkoin aikaisemmin aloittelemaani kassia. Lankana on sama Mambo, mitä käytin kamerapussukkaankin. Koska ne on nyt ihan samiksii, niin tästä tuli kamerakassi. Laukku on tehty virkkamalla pylväitä ja hihnassa on ihan tavallisia kiinteitä silmukoita. Laitoin kassiin vetoketjun ja vuorin. Se lisäsi vähän haastetta muuten niin yksinkertaiseen työhön. En yleensä käytä laukkuja, mutta tuo on juuri sellainen minkä voi sitten kesällä napata mukaan kun lähtee vaikka ostamaan jäätelöä.

1334274.jpg

Kuva on meidän kuistilta. Tykkään asunnostamme todella paljon. Tämä on luhtitalo, eli vähän kuin kahdessa kerroksessa oleva rivari. Ukkonen olikin kirjoittanut jo vasteen huomautukseen. Mielestäni siitä tuli todella hyvä. Se on asiallinen ja napakka. Muutamaa kohtaa halusin vielä erityisesti korostaa siinä, joten katsomme sen vielä yhdessä läpi ennen lähettämistä. Ihailen hänen kykyä tuottaa tekstiä. Minä pystyn puhumaan lähes mistä tahansa, mutta asiatekstin tuottaminen on vaikeaa. Joku työhakemuksen kirjoittaminen on ihan tuskaa, koska kaikki lauseet tuntuu ihan huonoilta. (Tästä syystä rakastan sellaisia paikkoja joilla on valmis lomake minkä vain täyttää.) Usein myös koulujuttuja tehdessäni saatan jymähtää johonkin lauseeseen ja kirjoittaa sen useaan kertaan uudestaan. Nyt olen pyrkinyt siihen, että suollan tekstiä ja sitten vasta lopuksi alan hiomaan sitä. Tämä ongelma ilmenee lähinnä koneella, koska tässä on niin helppo pyyhkiä kaikki pois.

-Nna