Tajusin tänäään olevani vain hyvin harvoin sunnuntaisin aamuvuorossa. Tajusin myös, että vielä harvemmin käy niin, että joutuisin julkisilla kulkemaan. Normaalisti olen tähän aikaan jo liikenteessä, mutta eihän meillä kulje vielä mikään. Onnekis kohta lähtee ensimmäinen fiksu julkinen, mutta sitä ennen ehdin kivasti hölisemään täällä.

Eräällä ystävättärelläni on kaksi viehättävää lasta. Poikaitiö on 4,5 vuotias ja tyttöitiö taas on 1,5 vuotta. Lupasin tehdä hänen tyttärelleen kruunupipon, mutta haluamanilaisia lankoja ei löytynyt välittömästi varastosta, joten aikani kuluksi neuloin itiöille vähän paksummat pipot kevääksi.

Poikaitiö sai puuvillalangasta kissamaisen pipon ohjeella neulotun pipon. Tein kerranki kaiken ihan ohjeen mukaan ja luotin napakkaan käsialaani siinä, ettei raukka saisi koko ajan pipoa silmilleen.

 

Tytttöitiölle neuloin kaksinkertaisesta ohuehkosta puuvillalangasta Dropsin baskerimyssyn ohjeella pipon koossa 48. Pipo valmistui joutuisasti ainaoikein neuloen ja siinä on keskellä takana sauma. Koska pipo oli vähän aneemisen näköinen, virkkasin siihen Harmaan villasukan ohjeella perhosen. Neulalla ja langalla sitten tein perhoseen keskiosan piipunrassin sijasta ja virkkasin pienet tuntosarvetkin.

 

Myssy on varsin joustavaa sorttia, joten tuo puolitoistavuotiaalle sopiva päähinen venyi myös 10 cm isompaan päähän, tosin näyttäen hieman erillaiselta, kuin mitä on tarkoitettu.

 

-Nna-