Tänään päättyi neljäs harjoitteluviikko. Aika on kulkenut tuolla ihan uskomattoman nopeasti. Aamulla töihin pyöräillessä olen seurannut luonnossa tapahtuvaa muutosta. Pihakoivun hiirenkorvatkin ovat kasvaneet ihan muutamassa päivässä huimasti. Ja matkan varrelle on tullut jo vaikka mitä kukkiakin. Itse tykkään erityisesti voikukista, ne ovat niin kauniin keltaisia.

 

Sunnuntaina ajattelin kaahata puolen päivän aikoihin Mummon luokse äitienpäivä kahveille. Samalla näen Idiä, joka sitten lähteekin kohti pohjoista kesätöihin. Jospa sitä vaikka innostuisi askartelemaan pitkästä aikaa, kun Ukkonenkin on huomenna töissä.

 

Käykö kenellekkään muulle koskaan niin, että neulominen vain riistäytyy hallinnasta? Olin alunperin tekemässä pikkaraisen raitanuttua. Jostain syystä olin luonut takakappaleeseen ihan liikaa silmukoita, joten jouduin purkamaan sen. Se harmitti niin, etten voinut sitten tehdä enää sellaista. Ohjetta hyödyntäen neuloin puseron pyörönä, kainaloista ylöspäin se onkin sitten ihan ohjeen mukaan neulottu etukappaleen sovelluksia lukuun ottamatta. Pääntien huolittelin virkkaamalla muutaman kerroksen. Kauluksen "käännettyyn osaan" virkkasin saman tyyppistä pykäreunaa, mitä hihansuissa ja helmassa on. Lankana käytin ihanaa M & K eco baby puuvillaa. Koko työn tein 3,5 puikoilla, menekki oli päättelyiden jälkeen tasan 100 g.  Ja tässä on lopputulos.

 

1241798587_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ja lisääntyvistä kokkailuista huolimatta koitan väittää edelleen, että tämä on kyllä käsityöblogi. Pääsiäisen aikaan meillä oli vieraita ja tein ikisuosikkeja, mokkaruutuja. Enemmän lasten makuun olevan päällisen saa korvaamalla kahvin maidolla. Tylsyyksissäni tein suklaamunan sisällä olevasta munasta virkkaamalla hiiren.

 

1239609447_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Mokkaruudut

 

Pohja:

2 munaa

2 kkp sokeria

1 kkp maitoa

3 kkp vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kaakaota

2 tl vaniljasokeria

150 g voisulaa

 

päällinen:

200g tomusokeria

1 rkl kaakaota

2 tl vanilijasokeria

4 rkl voisulaa

4 rkl kylmää kahvia tai maitoa

 

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet. Lisää vuorotellen maito ja jauhoseos joukkoon. Lopuksi varovaisesti sekoittaen voisula. Paistaa pohjaa 200 asteessa 15-20 min. Laita kaikki päällisen aineet kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä välittämästi jäähtyneen pohjan päälle.

 

-Nna