Äiti kävi eilen kyläilemässä, joten päätin tehdä kookos-puolukkatorttua. Reseptin alkuperää en muista, mutta tätä on tullut tehtyä monta kertaa.

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 muna
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 dl kermaa

Pinnalle:
5 dl puolukoita, raparperia, karviaisia tai omenalohkoja
25 g voita
0,5 dl sokeria
1 dl kookoshiutaleita
1 rkl vehnäjauhoja

1. Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna edelleen vatkaten. Sekoita joukkoon keskenään sekoitetut kuivataineet sekä kerma. Levitä taikina voideltuun vuokaan.

2. Levitä pinnalle puhdistetut marjat. Nypi voin joukkoon sokeri, kookoshiutaleet ja vehnäjauhot. Ripottele seos marjoille.

3. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia alimmalla ritilätasolla.

1440044.jpg

Äiti toi mukanaan myös lankaa. Sain 10 kerää luonnonvalkoista Ribboota, missä on 50 % bambua ja 50 % soijaa. Ajattelin värjätä sen, mutta mitäköhän siitä sitten keksisi? Ruskeaa lankaa sain neljä kerää, kaksi kumpaakin väriä. Koostumus on 70 % bambua ja 30 % puuvillaa.

1440065.jpg

Niiden lisäksi sain vielä Rja-tädiltäni neljä kerää jännittävää Pisa-lankaa. Siinä on 40 % villaa, 30 % nailonia ja 30 % akryyliä. Onko kukaan koskaan tehnyt mitään tämän tyylisistä langoista? Mietin vain, että mitäköhän tuosta oikein keksisi. Luulen, että koostumus sopii paremmin neulomiseen, kuin virkkaukseen.

1440072.jpg

-Nna