Kävin tiistaina mustikassa ja sain lähes neljä litraa putsattua marjaa. Suurimman osan laitoin pakkaseen, mutta osasta tein kesän ensimmäisen räätin. Tätä tuli syötyä lapsena erityisesti mummolassa. Räättiin laitetaan tuoreita mustikoita murskattuna, sokeria ja vaaleita ja tummia leipäkuutioita. Ne saavat vetäytyä keskenään jonkin aikaa, jonka jälkeen seokseen lisätään sopivasti maitoa. Sitten se saa vetäytyä lisää. Tarkkoja määriä en osaa noille aineille sanoa. Sen vain tietää, että mikä on sopivasti. Ja on hyvä muistaa kaksi perusasiaa, räätti tehdään tuoreista mustikoista, muuten maku kärsii pahasti. Ja toinen juttu on, että siihen ei saa ikinä laittaa kanelikorppujen murusia. Mummo kerran teki sellaisen testin, mutta ei varmaan toista sitä enää ikinä saamansa palautteen jälkeen. :D

 

1247986724_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Ostin eilen 5 kg mansikoita, ja ne kyllä maistuivat hyviltä. Nauratti vähän, kun sain niistä ainoastaan 4 pientä rasiaa soseutettua mansikkaa pakkaseen. Toisaalta se on ihan hyvä, kun meillä on niin pieni pakastin. Ja osa mansikoista säästettiin lettuja varten, joita ajattelin tänään paistaa. Ostimme eilen muutaman erikoisemman juuston, ja jostain syystä toinen niistä oli edullinen kevytjuusto. Suhtauduin siihen vähän skeptisesti jo kaupassa, sillä yleensä vastustan kaikkia kevytjuttuja. Mutta se oli oikeasti jotain ihan järkyttävää. Hajusta tuli meille kummallekkin mieleen ripuliuloste ja se maistuikin vielä pahalta, vaikka yleensä molemmat tykkäämme voimakkaista mauista. Se oli pakko heittää pois pienten maistijaisten jälkeen.  Onneksi vuohenjusto ei ole toistaiseksi pettänyt vielä koskaan.. :)

 

KYH 14 ja 15 menevät eräälle pienelle pojalle, jolle menee myös esikko-kauluri. Molemmat on neulottu Maijasta, 3,25 puikoilla. Lapaset ovat jälleen Ailia ihan pienin muutoksin. Mallikuvio on kuitenkin siitä. Sukissa menekki oli 52 g ja lapasissa 36 g. Taidan saada kaikki KYH-jutut ajallaan tehtyä, vaikka meinasin jo heittää hanskat tiskiin jossain vaiheessa. Enää on yksi virkkuutyö vaiheessa.

 

1247986817_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Terveisin Nna