Meillä on jo pidemmän aikaa ollut kaapissa pullo ruusuvettä, jonka jossain mielenhäiriössä kerran ostin. Eilen sitten sain päähäni suunnilleen pakkomielteisen tarpeen käyttää sitä. Koitin googlettaa ruusuvesi reseptejä, mutten suomeksi löytänyt paljon mitään. Hesarin blogista sitten löysin reseptin, jossa sitä oli käytetty kuppikakkujen kuorutuksessa. Samaisessa blogissa siitä oli tehty myös siirappia, jota käytettiin juoman mausteena. Käytin reseptejä suunnittelun pohjana, mutta omat versioni eroavat cupcaken pohjan ja siirapin suhteen melko paljon alkuperäisistä.

Kokkaillesani Ukkonen kävi laittamassa ikkunat ja parvekkeen oven auki, siirappia keitellessäni kuulema koko kämppä haisi aivan kemikaaliolta tai sellaiselta keski-iän ylittäneeltä rouvasihmiseltä, joka ei osaa annostella hajuvettä sopivasti. Joten sanottakoon varoituksen sanana, jos on taipumusta hajusteyliherkkyyteen tai migreeniin, ei nämä välttämättä ole hyviä kokeiluja. Vuokaleivokset olivat myös älyttömän makeita, itse pystyin syömään tasan yhden ja olin pahoinvoiva sen jälkeen. Toisaalta Hippi urakoi niitä neljä kappaletta..

 

 

Ruusuvesi cupcake (noin 13 kpl)

3 kananmunaa

1,5 dl sokeria

3 dl vehnäjauhoja

1,5 dl leivinjauhetta

1 tl vanilijasokeria

1 rkl unikon siemeniä

50 g voita

1,5 dl vadelmia

 

Kuorute:

100g voita

4,5 dl tomusokeria

1 rkl ruusuvettä

1 rkl maitoa

 

Vaahdota munat+sokeri. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sulatettu voi joukkoon. Kun taikina on tasaista, lisää vadelmat varovasti joukkoon. Itse heitin ne sekaan jäisinä, jolloin rakenne säilyi ehjänä. Laita taikinaa muffinssivuokien puoliväliin asti ja paista 200 asteessa noin13 minuuttia, tai kunnes muffarit on kypsiä. Jäähdytä kunnolla.

Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi. Lisää joukkoon tomusokeri, ruusuvesi ja maito. Sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää tarvittaessa nestettä tai tomusokeria kivan koostumuksen aikaansaamiseksi. Kuorruta muffarit ja koristele halutessasi unikon siemenillä.

 

Ruusuvesijuoma

Vichyä

siirappiin:

0,75 dl ruusuvettä

0,75 dl sitruunamehutiivistettä

1,5 dl sokeria

 

Laita siirappiaineet kattilaan, kiehauta ja anna porista hetken aikaa, niin, että osa nesteestä haihtuu. Jäähdytä kylmäksi. Laita lasiin 2 cl siirappia ja 2 dl vichyä. Sekoita ja nauti kylmänä.

 

-Nna-