EDIT: Kaivon vyötteen repun pohjalta, lanka on Twilleys of Starmfordin Freedom Spirittiä. 100 % villaa. Todella pehmeää, mutta pysyy silti hyvin kasassa neuloessa ja lankaa katkaistaessa saa tehdä vähän työtä. Ihanuutta jonka sain PepSunilta jouluvaihdossa. Linkin takana onkin parempi kuva langan väristä.

 

Maaliskuun päähineen kanssa meinasi tulla kiire. Tiesin, että haluan tehdä sen juuri tästä langasta. Mallin valinta olikin haasteellisempaa. Halusin jotain löysää ja korvat peittävää, joka ei kuitenkaan olisi baskeri. Päädyin Rinsessamyssyyn, joka olikin loistovalinta. Mielestäni pipoon olisi voinut tehdä vielä yhen mallikerran lisää, mutta langan loppumisen pelossa se jäi. Käytin 3,5 puikkoja, joten aloitin pipon 120 silmukalla. Menekki oli 83 g.

 

 

Kaikki tämän kirjoituksen kuvat on Ukkosen nappaamia. Noriksen innostamana olen tehnyt muutaman neulegraffitin. Ensimmäinen niistä päätyi erään kiinteistön kuivaustelineelle. Se on ihan vain paksuhkosta puuvillalangasta neulottu makkara, jonka kiinnitin ompelemalla. Kävin kyllä sitä ennen itseni kanssa pitkän keskustelun siitä, lasketaanko neulegraffitit terrorismiksi. Ajattelin kuitenkin, että ne saa helposti pois jälkiä jättämättä. Toisin, kuin maalaukset tai tarrat. Tekstiiliopettaja-lehdessäkin oli juttu niistä.

 

 

Reissatessa pitää myös syödä. Pitkästä aikaa pyörittelimme susheja, se alkaakin jo sujua melko hyvin. Sain ensimmäistä kertaa onigireistä tuollaisia kulmikkaita. Sushi-kirjan innoittamana kokeilin kalifornialaisia keikausrullia. Kuvassa ne ovat tuossa ihan ensimmäisenä. Ideana on se, että levät ovat sisällä ja riisi ulkopuolella. Syömisen helpottamiseksi(?) ne pyöritellään vielä paahdetuissa seesaminsiemenissä.

 

 

-Nna