Tänään on se päivä, kun saan mennä valtion alkoholiliikkeeseen ja ostaa sieltä ihan mitä tahansa. Aamulla kun vähän raotin silmiä, sain kuulla ensimmäiseksi syntymäpäivälaulun. Sitä seurasi vielä paketti, josta paljastui kalevalakorun talon sydän nilkkaketju. Olen aikaisemmin saanut Ukkoselta samaa sarjaa olevan ranne- ja kaulakorun. Minun piti kuulema vielä saada joku yllärilahja noiden puikkojen lisäksi. Kyllä minua nyt lellitellään. :)

Tänään meille tulee myös vieraita. Kymmenisen on ilmoittanut tulevansa, mutta uskon, että illalla paikalla on enemmän ihmisiä. Meidän piti jo aikaisemmin pitää olut-ilta, mutta se olisi osunut samalle päivälle kummityttöni synttäreiden kanssa, joten se on nyt. Olen miettinyt tarjottavia sen mukaan. Luin jostakin, että suklaakakku ja tumma olut sopii hyvin yhteen. Tänään se sitten nähdään. Tein myös tosi hyvää olutpaistia tänään. Vaihtelun vuoksi käytin savuolutta, joka olikin osuva valinta.

Snacksiksi tein kynsilaukkaleipiä, mitä taitaa nykyään jo saada Suomestakin. Ostin n. puolen kilon limpun, viipaloin siitä sopivan kokoisia paloja. Heitin ne kippoon, lorotin päälle oliiviöljyä ja lisäsin valkosipulia pieneksi hakattuna. Itse käytin yhden kokonaisen valkosipulin kynnet. Sekoitin ne hyvin, ja paistoin uunissa kahdessa erässä 200 asteessa n. 10 min. On muuten syntisen hyviä.



Meillä on erilaisia makkaroita oluen seuraksi, mutta kasvisyöjiä ajatellen tein tomaatti-mozzarella piiraan. Nakkirullia on pilkattu, mutta tein niitä taas. Hah. Ostin paketin prinssinakkeja, ja kääräisin ne voitaikinaan.

Pohja:
3 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
100 g voita sulatettuna

Täyte:
mozzarellaa 1- 2 palloa
5 pientä tomaattia
kourallinen juustoraastetta
2 dl maitoa
2 munaa
suolaa
basilikaa (osa koristeluun)
mausteita

1. Sekoita kuivat aineet ja lisää sekaan voi ja vesi. Laita pohja 10 minuutiksi 225 asteiseen uuniin.
2. Valmista munamaito, laita sekaan ripaus suolaa.
3. Asettele mozzarellat pohjalle, tomaatti niiden päälle, ripottele juustoraastetta ja kaada munamaito.
4. Paista uunissa 225 asteessa 25 min.



Täytekakku minua jännittää erityisesti. Pelkään, että se on liian raskas. Tein sitä varten irtopohja vuoassa kaksi mutakakun tyylistä kakkua, joiden väliin sitten pistin voikreemimäisen täytteen. Pohja ohje on yhdelle pohjalle.

Pohja:
3 munaa
1 ½ dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g voita
n. 200 g tummaa suklaata

Täyte:
0,5 l maitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
5 keltuaista
2 dl sokeria
75 g voita
2-3 vanilijatankoa tai vanillinisokeria
2 dl kermaa

2,5 dl vaahtoutuvaa vanilijakastiketta

Sekoita kuivat aineet keskenään, sulata voi ja suklaa varovasti. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoja ja suklaa-voiseosta vuorotellen joukkoon. Laita taikina leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan ja paista 200 astetta n. 17 min. Kakun tulee jäädä keskeltä "raa'aksi". Tee pohjia 2 kpl ja anna niiden jäähtyä hyvin.

Sitten täyte. Kypsennä kattilassa maito, keltuaiset, jauhot ja sokeri. Vatkaa joukkoon voi ja paseeraa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää seos joukkoon. Laita ensimmäinen pohja takaisin irtopohjavuokaan. Laita päälle kermaseos, ja sen päälle vielä toinen kakkupohja. Anna olla jääkaapissa yön yli. Jos haluat tursottaa vanilijakastikkeen, niin jäykistä se eka jollain, tai hanki hyvät hermot. Terveisiä vaan Ukkosen tädille ja Idille, minusta ei kyllä tule pursottajaa! Lopulta vain vetäsin nuolijalla kakkun ympäri nuo vaahdot. Päälle olisi aina tietenkin voinut tunkea jotain, kuten sulaa suklaata tai tomusokeria.. Ehkä vielä jaksan itsekkin pistää siihen jotain.. Osta tämä listalle on lisätty tarpeeksi suuri kakkulautanen.



Lisäksi suosittelen hyvähermoisen miehen hankkimista, joka siivoaa keittiön kerta toisensa jälkeen, kun siellä on puuhittu. Sillä voi olla myös hyviä ideoita kuten, että minulla voisi olla oma tunnistettava tuoppi.



-Nna