Saa nähdä, milloin vuosia tulee mittariin niin paljon, ettei halua enää viettää omia syntymäpäiviään. Mutta minä olen sen verran nuori, että pää pystyssä kehtaan kertoa ikäni ja haluan juhlia itseäni. Niinpä kutsuin ystäviä kahville. Tänään on taas näitä päiviä, jolloin tuntuu, että ruoka loppuu maailmasta. Jaottelin useampaan osaan näitä leipomuksia, kun en kerralla jaksa niistä niin paljon kirjoitella.
Voileipäkakku on suosikkini kahvipöydässä. Yleensä olen tehnyt sitä kylmäsavulohesta, mutta nyt repäsin ja tein sitten kakun toisin kuin perinteisesti. En tiedä näkyykö se kuinka hyvin kuvasta, mutta tämä savukalakakku on rullattu kuin kääretorttu. Hieman muokaten ohje on Hellapoliisin Savulohirullakakku.
Savulohivoileipäkakku
Pohja:
12 palaa ruispaahtoleipää
1,5 dl kasvislientä kostutukseen
Täyte:
300 g ranskankermaa
400 g lämmin savulohta
1/2 ruukkua tilliä
mustapippuria
ripaus suolaa
Pinnalle:
300 g katkaraputuorejuustoa
150 g ranskankermaa
1/2 ruukkua tilliä
1 rkl sitruunamehua
Koristeluun
Herneenversoja
kirsikkatomsuja
Leikkaa paahtoleivistä reunat pois, laita tuorekelmun päälle 4x3 asetelmaan. Kostuta sopivasti kasvisliemellä. Silppua tilli ja sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. Levitä tahna leipäviipaleiden päälle. Rullaa kuin kääretorttu tiukaksi rullaksi ja laita jääkaappiin vetäytymään. Itse annoin olla yön yli. Vinkkinä, jos tekee tosi pieniä rullia esim. neljästä palasta leipää on sushimatto oiva apuväline. Kun kakku on vetäytynyt, sekoita päällisen aineet keskenään tahnaksi ja silppua tilli kivaksi. Levitä kakun päälle ja koristele se makusi mukaisesti.
En ollut ikinä tätä ennen tehnyt lihasta voileipäkakkua, mutta tällä kertaa päädyin kokeilemaan poroa ja sieniä yhdessä. Katsoin vinkkiä Kotilieden sienijuustokakusta.
Savuporokakku
Pohja:
1 paketti tummaa vuokaleipää
1 paketti vaaleaa paahtoleipää
n. 2 dl kasvislientä
Täyte 1:
100 g tuoreita herkkusieniä
200 g siitakesieniä
nippu kevätsipulia
100 g kanttarellituorejuustoa
suolaa ja pippuria maun mukaan
Täyte 2:
200 g kanttarellituorejuustoa
150 g poro rouhetta
Päällinen:
150 g ranskankermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g ruohosipulilla maustettua tuorejuustoa
1/2 ruukkua ruohosipulia silputtuna
Koristeeksi:
Romaine salaattia
Kirsikkatomaatteja
1/2 ruukkua silputtua ruohosipulia
100 g savustettua poron kinkkua
herneen versoja
Lado lasagnevuokaan pohjimmaiseksi paahtoleipää josta on poistettu reunukset ja kostuta. Paista pannulla pilkotut sienet ja sipulit. Anna jäähtyä hetki, lisää tuorejuusto ja mausta tarvittaessa. Levitä pohjalle. Laita niiden päälle ruisleivän palat, josta on poistettu reunat, muista kostuttaa. Levitä ruisleivän päälle keskenään sekoitettu tuorejuusto ja poro. Laita päällimäiseksi vaaleaa leipää kuten alussa. Anna vetäytyä.
Sekoita keskenään päällisen ainekset, kuorruta kakku ja koritsele se mielesi mukaisesti.
-Nna-
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.