Hyvää alkanutta vuotta 2011 kaikille!

 

Tässä taannoin pidimme eräät juhlat, mihin Ukkonen halusi Guinnespiirakkaa. Ohje on Jamie Oliverin, mutta Ukkonen suomensi sen minua varten. Kuvassa piirakka näyttää aika epämääräiseltä, mutta se oli ihan hyvää, mutta varsin tuhtia.

 

 

Guinness-piirakka

 

Oliiviöljyä

3 punasipulia, pilkottuna

3 valkosipulin kynttä, pilkottuna

2 porkkaana, pilkottuna

2 Varsiselleriä, pilkottuna

4 metsäsientä

1kg naudanlihaa, 2cm kuutioiksi leikattuna

30g voita, + voiteluun

Ripaus rosmariinia

Merisuolaa

Mustapippuria

Tölkki Guinnessia

2 teelusikallista vehnäjauhoja

200g cheddar juustoa

500g voitaikina

1 Kananmuna

 

Lämmitä uuni 190C. Kuullota padassa pilkotut sipulit miedolla lämmölllä, lisää lämpöä ja lisää pilkotut valkosipulit, porkkanat, sellerit, sienet ja voi. Sekoita kaikki hyvin keskenään ennen kuin sekoitat lihakuutiot, rosmariinin, suolan ja pippurin.

 

Paista kuumalla 3-4 minuuttia. Kaada Guinness ja lisää jauhot. Lisää vettä niin, että kaikki peittyvät. Anna kiehua hiljalleen kannen alla, nosta esilämmitettyyn uuniin noin  1,5 tunniksi, jonka jälkeen sekoita ja anna olla jälleen tunti uunissa, tai niin kauan, että liha on mureaa. Jos seos on liian vetistä, keitä se kasaan levyllä. Ota sitten pois lämmöstä, sekoita puolet juustosta seokseen ja anna jäähtyä.

 

Leikkaa 2/3 voitaikinasta ja tee piirakkavuokaan siitä pohja. Lisää täyte ja sirottele loput juustot päälle. Tee lopusta taikinasta kansi ja voitele kananmunalla. Laita uunin alaosaan 45 minuutiksi, kunnes taikina on paistunut.

 

Yhtenä iltana mieleni teki amerikkalaisia pannukakkuja, joita valmistin Myllyn Parhaan ohjeella.

 

 

-Nna-