keskiviikko, 30. huhtikuu 2008
Riehakasta vappua
Vapun kunniaksi innostuin leipomaan munkkeja. Ohje on hyvää pataa köksän kirjasta. Tein taikinan tuplana.
20 kpl munkkeja
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
3/4 tl suolaa
3/4 dl sokeria
2 tl kardemummaa
6-7 dl vehnäjauhoja
50 g voita
Paistamiseen öljyä tai kookosrasvaa, pinnalle sokeria.
1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja sekoita. Vatkaa joukkoon muna, mausteet ja suurin osa vehnäjauhoista. Lisää voi ja loput jauhoista alusten. Anna taikinan kohota.
2. Leivo taikinasta munkkeja ja anna niiden kohota.
3. Kuumenna rasva. Se on sopivan kuumaa, kun pieni pala taikinaa ruskistuu minuutissa. Pane muutama munkki kerrallaan kypsymään rasvaan. Paista pari minuuttia molemmilta puolilta
4. Nosta munkit valumaan talouspaperin päälle. Pyörittele sokerissa lämpiminä.
Laiskana laitoin pieneen pussiin sokeria ja ravistelin munkit siellä. Sokeroituvat nopeasti ja joka puolelta. Munkeista tuli ihan hyviä, toivottavasti vieraat tykkää. Hillomunkkeihin laitoin hillon valmiiksi jo ennen paistamista.
-Nna
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.