Jouluomituisuuksia kysellessäni moni asia liittyi ruokaan. Itse tykkään perinteisestä jouluruoasta laatikoineen. Menemme tänä vuonna aattona vanhempieni luokse, ja ajattelin osallistua ruoan laittoon tekemällä lanttulaatikon valmiiksi pakkaseen. Pakastin sen raakana ja jätin korppujauhot päältä vielä pois. Ohjetta katsoin vanhasta köksän kirjastani Hyvää pataa.

2110525.jpg

Lanttulaatikko

1 ½ kg lanttua
1 dl korppujauhoja
2 dl kermaa
2 kananmunaa
4 rkl siirappia
3/4 tl suolaa
1/4 tl inkivääriä
ripaus valkopippuria
ripaus muskottipähkinää

pinnalle korppujauhoja

Kuori lantut ja leikkele ne ohuiksi viipaleiksi. Keitä suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Soseuta lantut. Lisää muna, korpparit, siirappi, kerma, mausteet ja suola. Tarvittaessa lisää lanttujen keitinlientä joukkoon. Tee lusikalla aaltokuvio pintaan ja ripottele päälle korppujauhoa. Paista 200 asteessa tunnin verran. Ohjeesta riittää kolmeen pieneen alumiinivuokaan.

-Nna