Sain kummeiltani alkukesästä pari kirsikkatomaatin tainta. Niistä onkin ollut paljon iloa. Silloin lupasin kutsua heidät joku kerta syömään. Nyt vihdoin sain lunastettua lupaukseni. Tällä kertaa teimme Cajun-ruokaa. Alkupalana oli täytettyjä chilejä, pääruokana jambalayaa ja jälkkärinä suosikki omenapiirakkaani. Samalla maistelimme flying dog olutta, joka maistui ainakin minulle.

 

1250614486_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Täytetyt chilit

 

TOMAATTICHUTNEY

1 kg tomaatteja

1 paprika

2 kesäsipulia varsineen

2 hapanta omenaa

1 chili

2 valkosipulinkynttä

2 dl hunajaa

2 dl valkoviinietikkaa

1 tl suolaa

½ tl mustapippuria

½ tl kuivattua inkivääriä


Kalttaa ja kuori tomaatit sekä paprika. Paloittele paprika, omena, sipulit, valkosipuli ja laita ne paksupohjaiseen kattilaan. Tomaatit voi leikata neljään osaan. Laita sekaan etikka, hunaja ja mausteet. Kiehauta ja keitä noin tunnin ajan miedolla lämmöllä. Säilö puhdistettuihin ja kuumennettuihin lasipurkkeihin.

 

-Nna