Jee, vuodatus toimii taas. :) Pitipä taas päästä valittamaan, vaikka ylläpito korjasi kiitettävän nopeasti asian.

Neuloin Ukkoselle pipon kaksinkertaisesta Dropsin alpacasta 3,5 puikoilla. Tästä taisi tulla paras pipo tähän asti. Mittasin Ukkosen päänympäryksen ja laskin tarvittavien silmukoiden määrän. Aloitin pipon neulomisen kärjestä. Jaoin silmukat 4:lle sukkapuikolle ja lisäsin yhden silmukan per puikko joka kierroksella.  Tein lisäykset aina ennen puikon kahta viimeistä silmukkaa, jolloin päälaelle muodostui hauska kuvio. Neulomisen aikana pipon syvyyttä saattoi sovittaa. Resorin neuloin 3 puikoilla, koska halusin siitä hieman jämäkämmän.

Pipo pääsi heti käyttöön. Materiaali oli osuva, mieskin osasi arvostaa alpakan pehmeyttä. Pipo on lämmin, mutta samalla niin ilmava, että sitä voi käyttää vaikka sisällä. Menekki oli 85 g. Höyryttäähän tuon olisi vielä voinut. Olen vain niin laiska viimeistelemään.. Lisää alpakkaa meidän talouteen. Minäkin haluan siitä pipon.

Aikomuksenani on kuluttaa tänä vuonna mahdollisimman paljon lankaa. Ukkonen ei oikein ymmärtänyt, kuinka Tiitan lahjoittamat 1800 grammaa edesauttavat sitä. Se on kuulemma sama, kuin ahmisi kamalasti herkkuja juuri ennen laihdutuksen aloittamista. Mutta minä olen vastavuoroisesti lahjoittanut Tiitalle varmaan kilon verran lankaa, joten en sitten jäänyt ihan niin pahasti plussalle. Lisäksi uhkasin seuraavaan pelikertaan mennessä kaivaa lisää noita lukuisia lankakätköjäni ja etsiä niistä kevennettävää. Langat ovat vielä siitä kivoja, että siinä on hauskan vihreää Evitaa 800 g ja sellaista vaalean lilaa puuvillasekoitetta 500 g. Eli niistä voi tehdä oikeasti jotain isompaa.

Tiinapiina haastoi minut kertomaan irtokarkkimieltymyksistäni. Suurin suosikkini on suklaapopcornit, joita vain lötyyy nykyään harmillisen huonosti. Muutenkin suklaat ovat suosiossa. Tähän pussiin valikoitui snickers, kookossuklaata ja jukurtti vehnätyyny. Vaahtokarkit ovat myös herkkuani. Yleensä pussistani löytyy lisäksi jotain hapanta karkkia. Tällä kertaa remmejä ei löytnyt, niin otin meritähden. Tämä karkkiasia on sellainen, joka meinaa joskus leffaan mentäessä tuottaa ongelmia. Ukkonen tykkää enemmän hedelmäkarkeista ja salmiakista, jolloin hän ei ymmärrä haluani saada suurin osa pussista suklaiseksi.

 

-Nna