Ennen kuin alan puhumaan varsinaisesta asiasta eli verkkokassista, kerron teille meidän uusista huonekaluista. Kirjahyllyn hankimme Askosta ja päätimme ollla tee-se-itse ihmisiä ja hakea sen farmarilla kotiin. Traktorista on hajonnut se osa, jolla takapenkin saa laskettua alas. Nyt siitä on lähtenyt istuinosa takaa irti niin, että sen saa otettua pois. En tiedä onko sillä vaikutusta, mutta nykyään puolet isomman osan saa laskettua, nyt puolestaan se pienempi on rikki. :D Menimme noutovarastolle missä järkytyin nähdessäni neljä jättimäistä laatikkoa. Jotenkin kummasti mahtavat varastomiehet saivat niistä kaksi pakattua autoomme. Kotiin ajaessa aloin miettimään, on se hyvä, että nämä tavarat voi viedä kahdessa erässä, kun ne eivät muuten olisi mahtuneet. Olin huolella ignoroinut sen kohdan, jossa varastomies oli kertonut, että vain puolet on tulossa meille.

Kotipihassa aloimme miettimään, kuinka saamme tavarat ylös. Ensimmäinen laatikko (45 kg) saatiin yhteistuumin kannettua joten kuten sisälle. Hankalaksi sen teki minun kantotekniikani, joka on huono. Toinen laatikko olikin se "vähän reilu 50 kg" kuten pojat varastolla sanoivat. Pakkauksessa painoksi sanottiin 84 kg. Totesin, että varmaan tapan Ukkosen, jos minun pitää kantaa sitä hankalia portaitamme pitkin ylhäällä päin ohjaten. Ehdimme soittamaan jo muutamalle kaverille, mutta toinen oli purjehtimassa ja toinen oli lähdössä keikalle kaikkien lähellä asuvien ystäviemme kanssa. Sitten rakkaalla välähti. Paketin voi avata ja osat kantaa yksi kerrallaan. Nyt meidän hylly on sisällä ja odottaa huomenna tapahtuvaa kasaamista. Sitä ennen pitää vielä tyhjentää ja purkaa vanha.

Sohvammekin tuli tänään. Puolitoista tuntia etuajassa. Se ärsytti minua hieman, sillä minullahan olisi voinut olla jotain menoa. Olin juuri vienyt pahvilaatikoita kierrätykseen, kun näin kuljetusfirman auton. Huidoin niille hirveästi, ja ohjasin ne vähän tyhmästi pihaamme. Mutta saimme sohvamme, ja pojat veivät vielä vanhan pois samalla. Toinen niistä meinasi sen olevan Ikea-sohva, vaikkei kys. kauppaa vielä ollut edes olemassa sohvan hankintahetkellä. En ole edes ihan varma, olinko minä vielä syntynyt silloin. Vähän oli haikea olo sen lähtiessä. Aikanaan saimme sen kummeiltani Ukkosen soluasuntoon. Äiti laittoi siihen uuden päällisen ja me käytimme sitä sänkynä. Täällä se on ollut ihan sohvan virassa, mutta siinä se ei toiminut ihan niin hyvin.

Huh, tulipa vuodatus. Jännitin niin kovasti, kun netistä olen lukenut kaikkia kauhutarinoita liittyen huonekaluihin. Kuinka ne ovat olleet viikkoja myöhässä, niissä on ollut jotain väärää tai muuta sählinkiä. Siksi olinkin iloisesti yllättynyt, kun kaikki sujui niin kuin pitkin. *koputtaa puuta, koska hylly on vielä kasaamatta* Ainoa vain, että Sotkan myyjä oli reteästi kertoi, että sohva tulee muutoin kokonaisena, mutta jalat pitää itse laittaa paikoillen. Loppuen lopuksi Ukkosella oli ruuvaamisesta kipeät ja punaiset kädet ja meillä hieno sohva. Minun tehtäväksi jäi vain suoja-aineen suihkiminen

VERKKOKASSI

Äiti mietti eräänä päivänä mökillä, että siellä oleva verkkokassi on oikeastaan aika kiva. Siitä näkee hyvin mitä se pitää sisällään. Samalla sain ehdotuksen, että voisin joskus tehdä sinne toisen sellaisen jos on aikaa. Eräs päivä sitten inspiroiduin helpon ja yksinkertaisen neuleen puutteessa. Google oli jälleen apunani, mallia katsoin täältä ja ullasta. Lankana minulla on Novitan Linnea 100 % puuvilla, jota olin aikaisemmin värjäillyt. Menekki oli 67 g.

1742614.jpg

Nitkutin neuleen 8 pyöröillä. Loin 25 s ja neuloin 25 kerrosta ainaoikeaa. Sen jälkeen poimin sivusta ja päistä silmukoita ja aloitin sileän neuleen pyörönä. Tein sitä viisi kerrosta, jonka jälkeen toistin kerroksen verran langankierto 2 o yhteen neulosta. Välikerros oikein ja sitten vielä toinen reikäkerros. Ja sitä jatkoin kunnes kassilla oli tarpeaksi korkeutta. Viisi viimeistä kerrosta oli sileää. Päättelykerroksen silmukoihin virkkasin kiinteitä silmukoita sekä etu- että takareunaan. Näin sain ikään kuin kaksi silmukkariviä vierkkäin. Kahvat tein i-cord neuleena. Päättelystä tuli turhan tiukka, jolloin kassin suu jäi hieman pieneksi. Se pysyy hyvvin pään ympärillä.

1742620.jpg

-Nna