Ah, että sitten rakastan ruokaa. Teimme lauantai illan iloksi jambalayaa, Lousianalaista ruokaa joka vei kielen mennessään. Katsoimme Yucalta ohjetta, mutta teimme ruoasta oman version.
Jambalayaa neljälle
Pannu 1
2 dl riisiä
500 g tomaattimurskaa
1 tl timjamia
1 tl basilikaa
120 g salamitankoa
180 g katkarapuja
öljyä
4 dl vettä
kasvisfondia
pannu 2
2 eri väristä paprikaa
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
1 vihreä chili
pala selleriä
½ porkkana
Kuulota riisiä öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, tomaattimurska, pieneksi viipaloitu salami, kasvisfondi ja mausteet. Anna hautua 20 min kannen alla.
Silppua sillä aikaa 2 pannun aineet. Selleri ja porkkana aivan pieneksi, tulitikunpään kokoiseksi silpuksi. Kun aikaa on viitisen minuuttia jäljellä, heitetään 2 pannun aineet kuulottumaan aloittaen juureksista ja sipulista. Pyöritellään niitä siinä muutama minuutti niin, että kasvikset ovat kuitenkin vielä mukavan rapsakoita.
Lopuksi lisätään katkaravut 1 pannulle. Ruoka voidaan tarjota yhdessä tai erillään. Monissa ohjeissa näytti olevan myös kanaa ja kinkkua joukossa.
-Nna
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.