Ah, että sitten rakastan ruokaa. Teimme lauantai illan iloksi jambalayaa, Lousianalaista ruokaa joka vei kielen mennessään. Katsoimme Yucalta ohjetta, mutta teimme ruoasta oman version. 

 

1240074747_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Jambalayaa neljälle

 

Pannu 1

2 dl riisiä

500 g tomaattimurskaa

1 tl timjamia

1 tl basilikaa

120 g salamitankoa

180 g katkarapuja

öljyä

4 dl vettä

kasvisfondia

 

pannu 2

2 eri väristä paprikaa

2 sipulia

3 valkosipulin kynttä

1 vihreä chili

pala selleriä

½ porkkana

 

Kuulota riisiä öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää vesi, tomaattimurska, pieneksi viipaloitu salami, kasvisfondi ja mausteet. Anna hautua 20 min kannen alla.

 

Silppua sillä aikaa 2 pannun aineet. Selleri ja porkkana aivan pieneksi, tulitikunpään kokoiseksi silpuksi. Kun aikaa on viitisen minuuttia jäljellä, heitetään 2 pannun aineet kuulottumaan aloittaen juureksista ja sipulista. Pyöritellään niitä siinä muutama minuutti niin, että kasvikset ovat kuitenkin vielä mukavan rapsakoita.

 

Lopuksi lisätään katkaravut 1 pannulle. Ruoka voidaan tarjota yhdessä tai erillään. Monissa ohjeissa näytti olevan myös kanaa ja kinkkua joukossa.

 

-Nna