Kävin tänään hakemassa porukoilta auton tulevaa mökkireissua varten. Tarkoituksena olisi viettää aikaa yhdessä kavereiden kanssa ja pelata Cthuhlua. Ystäväni tuli eilen Hampurista Suomeen, mutta olin epäsosiaalinen enkä nähnyt ketään tänään. Illan neuletapaamisen kyllä jätän väliin, kun en ollut tänään töissäkään.

Kävin pitkästä aikaa entisen kotikyläni kirjastossa. Siellä oli sama mukava tunnelma kuin aina ennenkin. Se on juuri sopivan kokoinen, ja siellä saa kysyä keneltä tahansa kirjastotädiltä, toisin kuin täällä meidän kaupungin kirjastossa. Täällä on infotädit erikseen. Hain lehtiä, joiden tarkoituksena olisi inspiroida minua ompelemaan. Ajattelin tehdä jotain muuta kuin (aikuisten)vaatteita, jolloin epäonnistumisen riski vähenee huomattavasti.

Hapsutuksesta ylijääneestä langasta neuloin pienen pipon kärjestä aloittaen. Koska yksi koon 5 puikoista on hukassa, jaoin silmukat 3 puikolle. Ensin lisäksin kerran per puikko, mutta sitten siirryin kahteen lisäykseen joka toinen kerros. Lopulta silmukoita oli 54. Olen ihastellut muiden käsitöissä nappeja. Itse en oikein niitä osaa käyttää, mutta lisäsin niitä tähän pipoon testimielessä koristeeksi. En oikein tiedä pidänkö niistä, mutta ne on helppo saajan sitten napata pois niin halutessaan. Reunassa on helmineuletta.Olen jo neulonut tämän kuun kuukauden pipon, mutta se saa odottaa vielä esittelyä. Tuo yksivärinen vaalean punertava on siitä yli jäänyttä lankaa. Jämälaatikosta se sitten löysi kaveriksi muita lankoja. Se on neulottu samoin kuin edellinen, mutta unohdin välikerrokset lisäysten välissä. Ja reunassa on huomattavasti enemmän helmineuletta. Molempiin meni lankaa 40 g, eli yhteensä menekki oli 80 g. Nämä jäävät kaappiin odottamaan uusia omistajia.

-Nna