Edellisestä postauksesta onkin jo vierähtänyt aikaa. Työ on pitänyt kiireisenä, ja palasimme juuri eilen Ukkosen kotiseudulta. Reissumme syynä oli häät, Ukkosen serkku sanoi tahdon kymmenen yhteisen vuoden jälkeen avovaimollensa. Juhlat pidettiin Ukkosen äidin luona, ja ne olivat aivan ihanat. Ihmisiä oli juuri sopivasti ja ruokaa valtavasti. Illalla lämpesi puusauna, ja terassille perustettiin baari. Ihastuin erityisesti sulhasen äidin tekemään vadelmasorbettiin, jota oli maustettu reilusti sitrusliköörillä. Siitä tuli hyvä drinkki, kun sekaan lisäsi vadelmalla maustettua kivennäisvettä. Pukua mietin pitkään, mutta päädyin lopulta vuosi sitten valmistujaisiini tekemääni leninkiin. Materiaalina on anopin thaimaasta tuoma silkki. Hiuksissa olevat donitsi ja ruusu on tehty samasta materiaalista.



Paluumatkalla poikkesimme MILjazzeilla. Nautimme kauniista kesäpäivästä, ja minä sain neulottua huiviani hieman eteenpäin. Olimme matkassa porukoiden uudella autolla, joka on aivan ihana ajaa. Vanha tuli meille kesäautoksi, joten voimme hyvin retkeillä kesällä. Tasan vuosi sitten olimme kesäretkellä Hangossa, jossa ihmettelimme sen ruotsalaisuutta ja kauniita maisemia. Paluumatkalla poikkesimme Kirkkonummella, jossa oli joka puolella yksityisalue; kulku kielletty kylttejä. Niistä välittämättä poikkesimme syömään eväitä erään metsän reunaan. Seuraavana päivänä kävimme sitten sormuskaupassa, jotta muutkin näkisivät mitä olemme sopineet. Ensimmäistä kihlapäivää ajattelimme viettää ruokapöytäostoksilla ja kotona kahdestaan oleskellen.

Minun jymähdys helppoihin peruskäsitöihin jatkuu, tein itselleni kesäsukkaset. Viimeistelin näitä edellistä postausta kirjoittaessa, mutta en vain ole saanut kuvattua. Lankana on Iso Gnulta saatu fabel, mitä meni melkein tasan kerän verran 2 ½ puikoilla neulottuna. Varret ovat lyhyet ja kantapää tiimalasin mallinen. Lanka oli ihanan ohutta, mutta joutuisaa neuloa. Ukkosen mielestä nämä ovat hieman hipahtavat ja retrot sukat. Itse olen aivan ihastunut näihin. Väri ja kuvio sattuu kauniisti, ja nämä tuntuvat hyvältä jalassa. Nyt pihtaan entistä enemmän tuota toista kerää, kun en raaski sitä mihinkään käyttää.



-Nna