Olen neulonut tänään ja eilen oranssista ja keltaisesta langasta raidallisia asioita. Säännöllisiä ja epäsäännöllisiä raitoja. Ohuita ja paksuja. Minulla värit vaikuttavat paljon mielialaan. Välillä ei vain voi lähteä kotoa väärän värinen paita päällään. Vaikka olisi kuinka kiire. Jos se ei tunnu hyvältä.

Kävin tänään Anttilassa tsekkaamassa novitan kevään uutuuslangat. Mikään ei aiheuttanut himoa kokeilla. Cannes tuntui käteen ihan hyvältä, mutta ne värit. Jotenkin koko kevät/kesä värikartta on sellainen hailakka. Tulee valmiiksi kulahtanut olo, etenkin niistä uusista puuvilla luxuslangoista. Haluaisin kirkkaita selkeitä värejä.

Pienten neuleiden himon tyydytin neulomalla Alpaca silkistä Pepsunin pojalle polvisukat Uhoava gnun ohjeella. Väriä tuomaan kirjoin fabelilla silmukoita jäljittelemällä toisen sukan pohkeeseen liskon. 2,5 puikoilla tikuteltuna menekki oli ainoastaan 23 g.

Mökkireissumme aikana tajusin, että pimeässä autossa kannattaa neuloa jotain vaaleaa sileänä pyörönä. Meinasi nimittäin alkaa harmittamaan, kun Tiitta neuloi takapenkillä, enkä minä pystynyt jatkamaan patenttipipoa. Taukopaikalla sitten sain onneksi haettua takakontista varuilla olleet langat ja puikot.

Samos hupparin malli on Novitan kevät 2006 lehdestä. Itselläni ohje on koneella. Ohjeesta poiketen tein tuon pyörönä ja aloitin halkion tekemisen samaan aikaan kädenteiden kanssa. Lopuksi virkkasin siihen kaksi lenkkiä nappeja varten. Menekki oli pienimmässä koossa 180 g. Neuloin koko hupparin 4,5 puikoilla.

Amalia sai olla hupparin ensimmäinen testaaja.

-Nna