Ostin kerän Novita Woolia aikomuksenani tehdä Helmi-myssy. Muutamista yrityksistä huolimatta se ei vaan suostunut neuloontumaan oikein. Siitä suivautuneen päätin, että pitäkää tunkkinne, minä teen jotain muuta. Hetken mietittyäni vauvojen päähineitä, muistin kauniin kypärämyssyn jonka Muori oli aikanaan minulle neulonut. Päätin ryhtyä välittömästi hommiin. Googlella löysin ohjeen, josta päätin valita kaikista pienimmän koon, eli 60 cm. Tikuttelin ohjeen mukaisesti 3,5 puikoilla. Langan menekki oli vain 23 g, joten voisin tehdä vielä vaikka toisen mokoman.

1729874.jpg

Sovitin pipoa vauvanukelle, jonka päähän se oli vähän liian iso. Taakse jäi löysää ja sellainen "hiippa". Silti myssy tuntuu minusta todella pieneltä.

1729911.jpg

Kohta meidän olohuoneen ilme on täysin muuttunut. Kävimme perjantaina ostamassa sinne uuden kirjahyllyn ja sohvan. Kotiin saamme ne loppuviikosta. Jouduimme tyytymään ruskeaan sohvaan, kerta punainen oli haluamastamme mallista loppuunmyyty. Tai olisi siellä ollut mallikappale jäljellä, mutta myyjä pystyi lupaamaan siitä vain 9 e alennusta, koska siinä ei ole mitään vikaa. Periaatteen vuoksi emme sitten ottaneet sitä noin huonolla alennuksella. Kun mistä sitä ikinä tietää, kuinka kauan kys. kappale on ollut mallina. Eli kuinka käytetyn tuotteen sitä olisikaan saanut.

Viikonlopun vietimme Turussa. Lähdimme lauantaina ajamaan heti kun olin herännyt, ja olimme juuri sopivasti kuuden pintaan tupareissa. Aikamme siellä juhlittua siirryimme toiseen asuntoon jatkoille. Minua nauratti koko kymmenen kilometrin matkan ajan kuskimme tuskailu. Hän on ajanut muutaman vuoden rekkaa työkseen, ja on muutoinkin autoihmisiä. Tuo meidän traktori vain on ihan omaa luokkaansa jäykkyytensä, ääniensä ja pikkuvikojensa kanssa. Itse olen jo niin tottunut niihin, etten kiinnitä huomiota.

Ilta jatkui saunomisen ja seurustelun merkeissä. Aamulla ropeporukkamme oli sopivasti samassa paikassa, jolloin Ukkonen pelautti meillä Warhammeria. Siitä innostuneena pojat ajattelivat kaivaa vanhat pikku-ukkonsa esiin, ja pelata vielä joskus niillä. Minä vähän innostuin ajatuksesta, että pääsisin maalaamaan figuja. Ehkä joku kerta esittelenkin teille villisioilla ratstavia örkkejä.

-Nna