Pääsin tänään luovuttamaan verta kun kiertävä veripalvelu vieraili koulullamme. Ilahduin huomatessani, että ihmisiä riitti ihan ruuhkaksi asti. Siitä jäi hyvä mieli, varsinkin kun tiesin oman veriryhmäni veren olevan vähissä. Muuten olen tehnyt taas hirveästi käsitöitä. Neuloin luennolla sukkaan terän, ja tänään olisi tarkoitus ommella tuo yksi projekti loppuun. Se on kumma, kun ommellessa muisti palaa pätkittäin. Vasta mokattuaan jotain.

Jotain valmistakin löytyy. Tein viime jouluksi lähes kaikki lahjat hahtuvasta. Niistä sitten jäi erilaisia nöttösiä, mistä innostuin tekemään pannunalusia. Idean ja ohjeen löysin käspaikasta. Tein näitä muutaman silloin joulun alla, mutta materiaalia riittää edelleen. Pallurat virkkasin ohjeen mukaan, mutta käytin kaksinkertaista hahtuvaa ja vitosen koukkua. (Kutosella virkattuna tuntuu huopuvan paremmin.) Yhdistin pallerot virkkaamalla alapuolelta, ja lopuksi vielä tuosta ympäriltä. Ompelen pohjaan denimiä, jolloin voin olla varma siitä, ettei korkit "syö" itseään läpi.

1471069.jpg

Mielestäni ohje on kerrassaan nerokas, siitä saa hyvän syyn juhlien järjestämiseen. Itse olen laittanut esille erityisen korkkipurkin, jolloin niitä ei tarvitse penkoa seuraavana aamuna roskiksesta. Hahtuvapussi keveni 73 grammalla, joten jämiskulutus on yhteensä 305 g.

-Nna